Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A hatékonyságban rejlik a városi cég ereje

Városi húsbolt, turistacsalogató kerékpáros centrum és panzió, fizetőparkolók, közterek parkosítása, és így tovább... E látszólag  egymástól független tényezőket egyetlen cég fogja össze. A huszonhárom személyt foglalkoztató Kapukom Kft. szerteágazó feladatkörét Németh D. László ügyvezető  tette  „átláthatóvá” a tévénézők számára.

A Kapuvári Ipari Park Kft. 2010 október 1-én kezdte meg újszerű működését, nevét pedig 2011 júliusában változtatta a tevékenységét jobban tükröző Kapukom Kft.-re. A városi tulajdonú cég feladatköre és árbevétele az elmúlt három évben jelentősen bővült.  Azontúl, hogy a Rábaköz Rádió is beolvadt a cégbe, a kommunális és kommunikációs témával összefüggő feladatkörök mellett hozzájuk tartozik a zöld területek gondozása, a parkolók és a balatonakali tábor üzemeltetése, továbbá az ipari parkkal kapcsolatos teendők intézése is. A száz százalékos kihasználtságú inkubátorház működtetését szintén a kft. felügyeli, ezenkívül újraindították a városi húsáruházat. Jó fél éves előkészítés után megnyitották a Flóra Gyógyfürdővel szemben üzemelő Hany Istók Kerékpáros Centrumot.

Ha összehasonlítjuk a Kapuváron elültetett virágmennyiséget valamelyik közeli településével, Mosonmagyaróváron és Pápán gyönyörködhetnek a lakók és a látogatók ekkora virágözönben.
Kapuváron 64 hektárnyi területet gondozása tartozik hozzájuk, így nem tűnik annyira soknak a tavaly két alkalommal elültetett tízezer virág, továbbá hat-nyolcezer növényt helyeztek el vegyesen városszerte.
Változás, hogy a kft. tavaly már nem külsős vállalkozóval végeztette el a zöld területek gondozását, hanem saját dolgozóival oldja meg. Az önkormányzat által nyújtott támogatást pályázati forrással egészítik ki. 2013-ban 5,8 millió forint TÁMOP-támogatást sikerült szerezni csak a zöld területek gondozására – jegyezte meg az igazgató. A parkgondozáshoz, -műveléshez szükséges gépek és eszközök megvásárlásához a város nyújtott lehetőséget.

A Kapukom Kft.-nek a parkolók üzemeltetésével nem a mérhetetlen nyerészkedés  a célja, de mint egyfajta szolgáltatás, bevételt ez is termel.
A tízszázalékos jegyáremelésen kívül nem történt jelentősebb változás a fizetőparkolók rendjében – hangzott az interjúban. Mivel ezt megelőzően 2009-ben volt utoljára emelés, az összeg az elmúlt évekre visszaosztva már nem is olyan jelentős. Németh D. László a bérletek árának növekedését a következőkkel indokolta: Győr, Sopron vagy akár Mosonmagyaróvár gyakorlatához igazítva számolták ki a fizetendő tarifát. (Az adott jegyár szorzataként kell megfizetni  az konkrét területek bérleti díját.) Annak ellenére, hogy  a Belső utca egyes szakaszai fizetőssé váltak, tavaly mégsem bővült a parkolóhelyek száma, mert a Széchenyi utca fizetős övezete ismét ingyenessé vált. Az olcsónak nem mondható, nyolc-kilenc éve beszerzett, vagy ennél is régebbi automaták nehezen bírják a gyűrődést, ezért sok bosszúságot okoznak a járművezetőknek. A Kapukom Kft. az önkormányzat anyagi támogatásával szeretne kicserélni jó néhány automatát, a kiszuperált berendezések működő alkatrészeinek felhasználásával pedig helyrehozza a többi hibás eszközöket.
2014. január 1-je óta a Piac téren reggel nyolctól délután négyig fizetni kell a parkolásért. Az ettől eltérő időpontban, az iskolához érkező szülőknek nem kell jegyet vásárolniuk.

Kapuvár kerékpáros pihenőhelyén legalább egy buszra való turistát szeretnének elszállásolni, de ehhez bővítésre van szükség.
Kevésbé köztudott, hogy étterem is működik a Hany Istók Kerékpáros Centrumban, pedig aki eddig megkóstolta a szakács főztjét, az gyakrabban visszatér. A 70 fős konferenciateremben   eddig is többféle rendezvényt tartottak a különböző cégek, a panzióban pedig egyre több turista foglalja le szálláshelyét. Az épület hét szobájában egyelőre 18-20 személy fér el, ezért pályázati pénzből szeretnék a kapacitást bővíteni úgy, hogy egy időben legalább 40-45 vendéget fogadjanak. Az ide érkezőknek vonzó lehet a szomszédos termál kiváló gyógyvize, és persze az Ausztriáig jól kiépített, környéket behálózó kerékpáros úthálózat.

A kapuvári ipari park területén lévő inkubátorház minden egyes szeglete elkelt.
Az elmúlt évben több szakmai díjjal elismert, 130 millió forintból elkészült inkubátorház, válaszfalak mozgatásával nagyon rövid időn belül, igény szerint átalakítható. Az ipari létesítmény a raktározáson kívül, az irodai munkán át, sok egyéb tevékenységre alkalmas. Az itt letelepedett vállalkozások között megtalálható egy minőségi autó- és fémipari alapanyagokat gyártó kft., továbbá az egyik, német piacokon ismert gyártócég  európai szervizközpontja.
 Az inkubátorháztól nem messze, az ipari parkban fejlesztési célokra „félretett” 5 ezer négyzetméteres telkek szintén igénybe vehetők,

Beküldés dátuma: 2014. 01. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés