Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A hatodikas fiú megnyerte élete első informatika versenyét

Gábor Dávid játszva tanul, mert neki szórakozás a programozás. A jövő szoftverfejlesztője rég meghaladta a felhasználói szintet, és ha tüskéshátú barátjához hasonló szorgalommal folytatja a számítógéppel való ismerkedést, minden bizonnyal szép jövő áll előtte, hiszen a munkáltatók két kézzel kapnak a jól képzett IT-szakemberekért.

Gábor Dávid, a kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium 12 éves tanulója – az 5-6. osztályosok korcsoportjában – első helyezést ért el a Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Versenyen. A rendszerszemléletű feladatmegoldáson alapuló Logo programozási nyelv – grafikai eszközkészletével – különböző alakzatok rajzolhatóak. Dávidot önszorgalma mellett felkészítő tanára, Szakály Zsolt segítette az országos első hely megszerzésében.
A kis gimnazista saját játékprogramokat ír csak úgy, önmaga szórakoztatására. Külső segítség nélkül, a saját fantáziájára és tudására alapozva készítette el a következő PC-s alkalmazást: a süni összekapkodja a potyogó almákat, de igyekeznie kell, mert ha nem elég gyors, a gyümölcs a földre kerül, ami a tüskés állatnak egy élet elvesztegetését jelenti. Gábor Dávid előtt viszont ott a lehetőségekkel teli szép jövő. További sok sikert kívánunk neki.

Beküldés dátuma: 2016. 06. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play