Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A Haydn Vegyeskar koncerttel örvendeztette az ünnepekre készülő kapuvári közönséget

Kapuváron az 1980-as évek közepétől rendezik meg a karácsonyi hangversenyt. Buza Béla tanár kezdeményezésére indult a nagyszabású rendezvény, mely annyira közkedvelt lett, hogy egy idő után a város is felkarolta.

A töretlen népszerűségnek örvendő előadás mostani szervezőinek szerény kívánsága így hangzott: Szeretnénk, ha nem a 2014-es lenne az utolsó. Kapuiné Titz Ildikó és Lukovits Györgyi minden alkalommal változatos repertoárral készülnek programra: a kórustagok elsősorban magyar nyelven megszólaló komoly- és könnyűzenei darabokkal állnak ki a nézőközönség elé. Az est folyamán a város általános iskolásaiból verbuválódott kórus is bemutatta énektudását, de hogy még színesebb legyen az előadás, vendégművészek és a kórusból kilépő szólisták teszik még érdekesebbé a bemutatót. 

A 2014-es koncertet Gyopáros Alpár nyitotta meg. – Meg kell tanulnunk ebben a világban, de nem ebből a világból élni – mondta az országgyűlési képviselő, aki többek között arról beszélt, hogy ma másként éljük meg ünnepeinket, mint tíz-húsz évvel ezelőtt, hisz minden életszakasznak meg vannak a maga sajátosságai. Kénytelenek vagyunk felvenni a tempót a felgyorsult világgal, ugyanakkor tudjuk, hogy a szívünkből és az emberi kapcsolatainkból kiteljesedő belső békét nem a mindennapi rohanás, hanem a biztos támasz, a család adja meg.

Beküldés dátuma: 2015. 01. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play