Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A hazai földműveseké legyen a magyar föld!

Dr. Fazekas Sándor harmadik alkalommal kapcsolódott be a Fidesz-KDNP parlamenti politikusainak országjáró rendezvénysorozatába, s ezúttal Csornán tartott rövid sajtóbeszélgetést, majd részt vett a 3. számú választókerület közéleti fórumán. Gyopáros Alpár tőle szokatlan módon jellemezte a vendéget, ugyanis a Népszabadság egyik tavalyelőtti cikkéből idézett: dr. Fazekas Sándor a szocialista politikusok véleménye szerint is hatalmas munkabírású, gyakorlatias, és a kimondott szóhoz ragaszkodó, jó értelemben véve megszállott ember.

Dr. Fazekas Sándor mondandójának elején közölte: a Kisalföldre úgy tekint, mint az ország egyik legerősebb mezőgazdasági vidékére, Csornáról pedig annyit tudott, hogy itt található a premontrei rend egyik bázisa, hogy ez a város gazdag történelmi múlttal rendelkezik, továbbá dr. Áder János köztársasági elnök szülőföldje. A vidékfejlesztési miniszter az Arany János iskolában szervezett közéleti fórumon a mezőgazdaságon belül kiemelten foglalkozott a földtörvénnyel, melynek szerinte legfontosabb rendelkezése, hogy a mai helyzettel ellentétben csak földműves vásárolhat földet. Megszűnnek a spekulációs céllal beszerzett birtokok, mert azok a helyben, illetve a 20 kilométeres körzeten belül lakó igénylők jutnak hozzá, akik ténylegesen meg is művelik, s ugyanez fog vonatkozni a haszonbérletekre is. A jogi személyek bizonyos feltételek mellett élhetnek a lehetőséggel, s a hatóságok mellett megjelenik az állam, melynek elővásárlási joga lesz az összes földterületre – mondta dr. Fazekas Sándor.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 05.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play