Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A helyi tehetségekre alapozzák a focit

A téti fociklub elnöke, a váci származású Sima Károly 1997 óta mondhatja magát helybelinek, és 2006-ban jelöltek ki a csapat élére. A civilben mezőgazdasági technikus sporttal való kapcsolata szülővárosában kezdődött: már fiatalon átjárt a fővárosi népstadion kettős rangadóira, illetve válogatott mérkőzéseire. A hatvan-hetvenezer néző között olyan jobbnál jobb focisták játékát követhette nyomon élőben, mint Albert Flórián, Rákosi, Novák és Mészöly. A téti labdarúgók sem panaszkodhatnak, mert képesített edzők foglalkoznak minden korosztállyal. A klubot irányító vezetőség anno úgy döntött, hogy kizárólag helyi játékosokra alapozza a szervezett labdajátékot, ezért széles utánpótlás-nevelési bázist építettek ki. A helyzet nem változott az évek során: – Büszkén mondhatom, hogy csak tétiekkel van az első csapat is feltöltve – jelentette ki Sima Károly, aki szerint a fiatalok hordozzák magukban a jövő lehetőségeit. Azzal, hogy saját környezetükben keresik a tehetségeket, a mai labdarúgás egyik betegségére találtak gyógyírt, ami szerint már az amatőr szinten is pénzért fociznak a játékosok. – Pillanatnyilag a megyei első osztályban játszunk. Nem remekelünk ebben az évben, és most az utolsó előtti helyen vagyunk, de a cél mindenképpen a bent maradás. Győrszemere, Ménfőcsanak, Jánossomorja és Beled játékosaival kel megküzdeniük a jobb helyezésért. Sima Károlynak utóbbiakról  jó véleménye van: lelkes, hajtós csapat, akik biztos, hogy továbbra is hozzák az eredményeket. A tétiek mérkőzéseire százötven-kétszáz néző szokott kilátogatni a pályára, de ha a csapat összeszedi magát és jó játékot produkál, akkor ez a szám növekedni fog. A csapat zöme megfelelő technikai tudású huszon egynéhány éves amatőrökből áll, ezért inkább az erőnléti állapotukat kell fejleszteni. Az elnök úgy gondolja, a tizennyolc játékosnak nem ment simán a tavaly őszi szezonra való felkészülés, ezért még a tél előtt edzőváltást is kezdeményeztek. A szakember szerint amennyiben legközelebb jobban sikerül az alapozó időszak, még bármi lehet, akár a tabella előkelőbb helyére is kerülhetnek.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play