Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete közleménye

A 90 magyarországi helyi televíziós műhelyt tömörítő Helyi Televíziók Országos Egyesülete (HTOE) közössége mély megdöbbenéssel értesült a Szombathely város közgyűlésén történtekről. A testület minden előzmény nélkül, azonnali hatállyal leváltotta a Szombathelyi Televíziót is működtető Szombathelyi Médiacentrum ügyvezető igazgatóját, Lovass Tibort.

 Tisztában vagyunk vele, hogy az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok vezetőjének kinevezésé és visszahívása a közgyűlés hatásköre, ilyen döntésre azonban a magyarországi helyi televíziózás több mint harminc éves történetében még nem volt példa.

 Lovass Tibornak Szombathely város közgyűlésén nem adtak lehetőséget, hogy megvédje a szerkesztőséget a támadásoktól, nem tudta ismertetni a Szombathelyi Médiacentrum eredményeit, nem kérték, hogy beszéljen céljaikról. Az újonnan kinevezett ügyvezetőt pályázat, a szakmai, pénzügyi elképzelések ismertetése nélkül bízták meg a Szombathelyi Médiacentrum vezetésével. Egyetlen bizottság sem hallgatta meg arról, milyen tapasztalatai vannak egy helyi televízió irányításában, s egyáltalán milyen tervei lennének.

 Lovass Tibor az egyik legelismertebb helyi televíziós szakember Magyarországon. A Helyi Televíziók Országos Egyesülete 2016 novemberében nagyon nagy többséggel választotta meg elnöknek a fél évvel korábban az egyesület életműdíjával is kitüntetett szakembert. Lovass Tibor azóta mérhetetlenül sok munkával hálálta meg ezt a bizalmat, s az egyesület mind a kilencven tagtelevíziójának megelégedésére végzi el elnöki teendőit. Elismeréssel tekintünk az általa alapított Savaria Filmszemlére, mely az ország egyik legszínvonalasabb és legszínesebb filmes seregszemléjévé nőtte ki magát.

 Lovass Tibor pályafutása során több helyi televíziónál dolgozott, s a Szombathelyi Médiacentrum nem az első, melyet irányít. Szakmaisága, elfogulatlansága, a helyi televíziózás iránti mérhetetlen szenvedélye és a nézők felé tanúsított határtalan tisztelete a helyi tévés társadalomban nem képezheti vita tárgyát.

 A Helyi Televíziók Országos Egyesülete határozottan kéri Szombathely város közgyűlését, hogy a Lovass Tibor leváltásáról hozott döntését a lehető leghamarabb, már a következő, soros vagy rendkívüli ülésén vonja vissza, s tegye lehetővé, hogy a Szombathelyi Televízió és a teljes médiacentrum szerkesztősége folytathassa azt a munkát, amit a szakma magas színvonalúként ismer el.

 

Szombathely 2019. február 28.

 

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete 90 tagtelevíziója nevében

 Eckhardt Balázs alelnök

 

Beküldés dátuma: 2019. 03. 01.

További hírek

Hirdetés