Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A hideg és meleg víz jótékony hatása

A külföldi partner meghívásának tett eleget a néhány fős kapuvári küldöttség, amikor rövid találkozón vett részt Csehországban. A megbeszélések során olyan kooperációban állapodtak meg, mely hosszú távon gyümölcsöző lehet mindkét fél számára – tájékoztatta a televízió nézőit Németh Csóka Gábor, a látogató csoport egyik tagja. A főleg hidegvíz-kúrájáról ismert 12.500 lakosú, völgyben elterülő, több mint ezer méteres hegyekkel körbeölelt Jeseníkben a vendégek megismerkedtek a speciális gyógykezeléssel, melynek lényege, hogy a víz áldásos hatása után ivókúrán vesznek részt a páciensek, amit kötelező gyaloglás és torna követ. A tapasztalatok szerint többféle betegségre hatásos a módszer, de elsősorban az érrendszeri és bőrbajokkal küszködőknek ajánlják.
A termálvízzel rendelkező Kapuvár és Jeseník vezetői úgy gondolják, hogy olyan harmadik piacon kellene közösen megjelenniük, ahol kamatoztathatnák a két eltérő gyógykultúrát. Hatékony marketing kampány után Németh Csóka Gábor lát az együttműködésben lehetőséget, sőt a betegek csereüdültetése is szóba kerülhet. A hegyes vidéken elterülő, 620 méter magasan fekvő csehországi gyógyhelyet régen nehéz volt megközelíteni, de ma már jó a közlekedés, így a Kapuvárra érkező páciensek akár Jeseníkben gyógyulhatnának tovább. Igaz, hogy személygépkocsival legalább négy-öt órás lenne az út, de a gyönyörű táj kárpótolná a fáradságot. Amennyiben a tárgyalások olyan szinte jutnak, hogy már a részleteket kell kidolgozni, akkor számítanak az orvosok szaktudására is, valamint Lukács László követségi elsőtitkár további hatékony közreműködésére.
A rábaközi település a folytatást úgy képzeli el, hogy jövőre a cseh üdülőváros főpolgármestere látogat Kapuvárra, ahol tovább pontosítják a körvonalazódó együttműködést. A kapuvári alpolgármester szerint két-három éven belül meglesz az összefogás gyakorlati eredménye. Ha mindkét önkormányzat nyitott, és a civil szervezetek megtalálják a közös hangot egymással, akár kulturális és sport területen is elképzelhető a kollektív munka.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek