Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A hobbiállatok tartása is követi a divatot

Hüllőt régóta tartanak az emberek, főleg a szárazföldi és a víziteknősöket. Nem most vonult be a kedvencek közé a nyúl és a csincsilla, valamint a háziasított vadászgörény. Újabban népszerű a szakállas agáma és a zöld leguán, ezenkívül elterjedt a leopárd gekkó,  a sikló és a kígyó is. Az extrémebbek közé tartozik a csupasz testű kínai kopasz kutya és a több számmal nagyobb “ruhát” hordó, lógó bőrű shar pei  fajta. Ugyancsak népszerű a madártartás, különösen az egzotikus fajok, és megjelentek otthon a nagyobb testű papagájok. Dr. Dojcsák Gábor kapuvári állatorvos megjegyezte: mindig újabb és újabb “slágerállatok”kerülnek előtérbe, s most a hüllők vannak feltörőben. Ha valaki megfelelően tartja őket, nem okoznak nagy gondot, ugyanakkor szépek és látványosak. A gazdák mielőtt beszerzik az állatokat, több irányból tájékozódnak: a kereskedésekben és az interneten egyaránt.  Dr. Dojcsák Gábor szerint ha valaki alaposan utánanéz az adott fajta jellemzőinek és meg tudja teremteni a megfelelő körülményeket, akkor sok öröme lehet benne, továbbá érdemes meghallgatni a tapasztaltabb állattartókat.
Beküldés dátuma: 2012. 02. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play