Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A horgászat nem munka, hanem szórakozás

Néhány lelkes csornai alapította 1967-ben a csornai horgászegyesületet, melynek napjainkban 150 felnőtt és 70 fiatalabb tagja van. Varga Árpád, a Csornai Horgászegyesület elnöke elmondta: a hobbi megrögzött képviselője mindent megtesz annak érdekében, hogy nyugodt körülmények között élvezze a természetet. Sokszor még a családtagok is csatlakoznak a kellemes időtöltéshez. Nem kevés azoknak a száma sem, akik már pénteken kimennek vízhez, és csak vasárnap este vagy hétfőn reggel térnek haza, esetleg onnan indulnak munkába. A tó mellett nincsenek szemetesedények, mert a saját portája körül mindenki rendet tesz. Az elnök szerint a tavak karbantartása részben a természet dolga, de jó maga is rendszeresen ellenőrzi a víz minőségét. A posztját társadalmi munkában ellátó elnök feladatait nem tartja megterhelőnek, de haltelepítések idején fő a feje rendesen, mert el kell döntenie a beszerzés helyét és összegét. Évente 4 - 4,5 millió forintot fordítanak erre a célra. A kapás eredménye sok tényezőtől függ: a halak étvágyától, a horgász ügyességétől, a felkínált csali minőségétől, a helyhez szoktatástól stb. Idén nem mindig úgy “viselkedtek”a kopoltyúsok, mint ahogy a rájuk leselkedő emberek szeretették volna, mert a vízben túlságosan elszaporodott a természetes táplálék. A technika fejlődése miatt egyre inkább költséges hobbinak számít a horgászat.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 21.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play