Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A horgászathoz is kell a szerencse

A farádi horgászegyesület versenyein súly kategórián belül a legtöbb halat fogó első három helyezettet díjazzák, továbbá darab osztályozás szerint a legnagyobb méretű, illetve aki súlytól függetlenül, a legnagyobb mennyiségű halat fogja ki a tóból. Dénes Tibor elnök  tapasztalatai szerint a reggeli órákban a szebb pontyok, később inkább az apróbb keszegfélék akadnak fenn a horgon.
Baán Sándor szintén a farádi egyesület berkein belül hódol szenvedélyének, ráadásul gyermekkora óta. Eddigi rekordja a 19,2 kilogrammos harcsa, melynek kifogásához szerinte alaposan melléállt a szerencse. A felszerelése kifogástalan, tehát bírta a hatalmas súlyt, de a pecás szíve sincsen kőből, ezért mindig visszaengedi „áldozatait”.
Varga Norbert több mint húsz éve horgászik, és indul a versenyeken az egyesület színeiben. Őt édesapja munkatársa hozta ki a vízhez kisebb korában, ezért rákapott a pecázásra. A természetben könnyebb a kikapcsolódás, ezért nagy örömmel tölti szabadidejét a tónál. A fiatalember legnagyobb kapása a14 kilogrammos busa és 14,5 kilogrammos harcsa volt. A busa a farkába akadt horoggal félórás fárasztás után adta meg magát, utóbbi kopoltyúst pedig éjjel fogta egy csalihallal. Norbert úgy tervezi, hogy ameddig egészsége engedi, ki fog járni a tó mellé.
A csornai származású Pattantyús Norbert az ingatlanárakat is figyelembe véve, öt éve költözött családjával a szomszéd településre. A farádi pecás lassan húsz esztendeje áldozza szabadidejét hobbijára, mellyel a Dunánál „fertőződött” meg. A nagy folyón csónakból horgászni, egészen más élményt jelent, ahol két-három kilogrammos márnák akadtak fenn a horgon, de  azóta megszokta az itteni állóvizeket. Eddigi legnagyobb teljesítménye a Rábaközhöz köti, ahol nyolckilós tőpontyot fogott, de mivel őrá is jell
Beküldés dátuma: 2012. 06. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés