Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A járóbeteg-centrum alapkőletétele

Nem árulunk tovább zsákbamacskát, ezért inkább közöljük a kapuvári járóbeteg-központ alapkőletételekor elhelyezett időkapszula tartalmát: aznapi lapok aktuális számai, a várost népszerűsítő tájékoztató kiadványok, használatban lévő pénzérmék, a projekttel kapcsolatos ismertetők és az ünnepségen felszólalók kézjegyével hitelesített díszoklevél. A téglafalba kerülő tartály betonozásánál többen is jelen voltak: Hámori György, Kapuvár polgármestere, Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő, Kissné Börzsönyi Zsuzsanna a kivitelező cég főépítésvezetője, valamint dr. Benedek Zoltán, a Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet igazgatója. A főorvos kameránk előtt elmondta, hogy kollégáival felkészültek az építkezés okozta nehézségekre, és minden körülmények között biztosítják a betegek zökkenőmentes ellátását. A szakrendelések száma nem változik, viszont az időpontok esetenként módosulhatnak, de ezekről a háziorvosokon keresztül is tájékoztatják a lakosságot.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv szinte százszázalékos támogatást nyújt a “Kistérségi járóbeteg-szolgáltatások fejlesztése Kapuváron”elnevezésű projekt megvalósításához, melynek eredményeként a kórház-rendelőintézet keretein belül önálló járóbeteg szolgáltatási egység jön létre. Az egészségügyi ellátás a Kapuvár-Beled kistérségen túl érinti a Sopron-Fertődi térségben lévő települések lakosságát is. Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő rámutatott: a Kapuváron praktizáló orvosoktól hallotta, hogy nem mindig tudják biztosítani a folyamatos és megfelelő ellátást betegeiknek, ezért külön örül az Európai Unió által finanszírozott beruházásnak.

A város első embere köszöntőjének elején megjegyezte: lassan szokássá válik Kapuváron, hogy a kórházat érintő fejlesztés kapcsán ünnepélyes találkozóra gyűlnek az érintettek. Minden bizonnyal fekete napként vonul be 2007.április 1-je a település történetébe, mert megszűnt az aktív fekvőbeteg ellátás az egészségügyi intézményben. De a kapuváriak nem csüggednek, és tökélyre fejlesztik meglévő adottságaikat: működik az egynapos sebészeti ellátás, valamint Hámori György elégedetten számolt be az egybegyűlteknek arról is, hogy szintén jó ütemben halad (május-júniusra tervezik az átadást) az angiológiás rehabilitációs központ fejlesztése. Az utóbbi egyedülálló érkezelési módszert Európa-szerte szeretnék népszerűsíteni, a most útjára indított projektet pedig a város és környéke korszerűbb ellátása érdekében kezdeményezték. A polgármester tájékoztatása szerint, amennyiben a kivitelező képes lesz tartani a rá váró szoros tempót, akkor év vége felé a járóbeteg-centrumot is felavathatják. Beküldés dátuma: 2010. 03. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés