Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A járóbeteg-centrum alapkőletétele

Nem árulunk tovább zsákbamacskát, ezért inkább közöljük a kapuvári járóbeteg-központ alapkőletételekor elhelyezett időkapszula tartalmát: aznapi lapok aktuális számai, a várost népszerűsítő tájékoztató kiadványok, használatban lévő pénzérmék, a projekttel kapcsolatos ismertetők és az ünnepségen felszólalók kézjegyével hitelesített díszoklevél. A téglafalba kerülő tartály betonozásánál többen is jelen voltak: Hámori György, Kapuvár polgármestere, Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő, Kissné Börzsönyi Zsuzsanna a kivitelező cég főépítésvezetője, valamint dr. Benedek Zoltán, a Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet igazgatója. A főorvos kameránk előtt elmondta, hogy kollégáival felkészültek az építkezés okozta nehézségekre, és minden körülmények között biztosítják a betegek zökkenőmentes ellátását. A szakrendelések száma nem változik, viszont az időpontok esetenként módosulhatnak, de ezekről a háziorvosokon keresztül is tájékoztatják a lakosságot.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv szinte százszázalékos támogatást nyújt a “Kistérségi járóbeteg-szolgáltatások fejlesztése Kapuváron”elnevezésű projekt megvalósításához, melynek eredményeként a kórház-rendelőintézet keretein belül önálló járóbeteg szolgáltatási egység jön létre. Az egészségügyi ellátás a Kapuvár-Beled kistérségen túl érinti a Sopron-Fertődi térségben lévő települések lakosságát is. Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő rámutatott: a Kapuváron praktizáló orvosoktól hallotta, hogy nem mindig tudják biztosítani a folyamatos és megfelelő ellátást betegeiknek, ezért külön örül az Európai Unió által finanszírozott beruházásnak.

A város első embere köszöntőjének elején megjegyezte: lassan szokássá válik Kapuváron, hogy a kórházat érintő fejlesztés kapcsán ünnepélyes találkozóra gyűlnek az érintettek. Minden bizonnyal fekete napként vonul be 2007.április 1-je a település történetébe, mert megszűnt az aktív fekvőbeteg ellátás az egészségügyi intézményben. De a kapuváriak nem csüggednek, és tökélyre fejlesztik meglévő adottságaikat: működik az egynapos sebészeti ellátás, valamint Hámori György elégedetten számolt be az egybegyűlteknek arról is, hogy szintén jó ütemben halad (május-júniusra tervezik az átadást) az angiológiás rehabilitációs központ fejlesztése. Az utóbbi egyedülálló érkezelési módszert Európa-szerte szeretnék népszerűsíteni, a most útjára indított projektet pedig a város és környéke korszerűbb ellátása érdekében kezdeményezték. A polgármester tájékoztatása szerint, amennyiben a kivitelező képes lesz tartani a rá váró szoros tempót, akkor év vége felé a járóbeteg-centrumot is felavathatják. Beküldés dátuma: 2010. 03. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play