Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A jó idővel a szabadban végzett munkák száma is megsokszorozódik

A tavaszi–nyári felújítások, korszerűsítések a városban átmeneti kellemetlenségeket okoznak a lakosságnak, viszont minden az itt élők, illetve a településen áthaladók érdekében történik – hangsúlyozta Kapuvár polgármestere.

Hámori György legutóbb rendhagyó helyszínen tartotta szokásos polgármesteri beszámolóját. A városvezetőt a szép tavaszi időn kívül még egy örömteli esemény is a szabadba csábította: átadták a Rábaköz első elektromos töltőállomását. A kapuvári fürdő mellett mostantól elérhető a napelemes helyi termelésből származó üzemanyag, ami komoly mérföldkőnek számít a város alternatív energiahasznosítása terén. Hámori György reméli, hogy Kapuvár után a tájegység többi településén is meg fog jelenni az alternatív energia.

Kapuváron túl vannak az első félévre tervezett kátyúzással, s jelenleg az útburkolati jelek felfestésével folytatódnak az útfelújítások. Ez a művelet tavaly elmaradt, így az önkormányzat idén mindenképpen pótolni akarta a balesetmentes közlekedés érdekében.
– Említésre méltó, hogy a város pályázati pénzt nyert a helyi értéktár bizottság eredményes munkájához. Az utókor számára megőrzésre méltó helyi értékek feltárásához kapcsolódik, hogy javaslatot teszünk a megyei értéktár kialakítására is.

A polgármester beszámolójában megemlítette a Vargyas utca felújítását. A Pannon-Víz Zrt. fővállalkozóként vett részt a kivitelezésben, az effektív munkát pedig a Kapuvári Vízitársulat végezte. Az eternitcsövek cseréje alapfeltétele a későbbi vízelvezető rendszer korszerűsítésének, illetve az útburkolati felújításoknak. Hámori György a lakosság türelmét kérve megjegyezte: Minden a helyiek érdekében történik, s remélhetőleg néhány esztendő múlva a munka eredményeit is maradéktalanul élvezhetik.
A város külső képéhez tartozik, hogy a Kapukom Kft. dolgozói folyamatosan végzik a parkok, közterek karbantartását. A tavalyi évhez hasonlóan, idén is nagy figyelmet kell fordítani a fűnyírásra.

Hamarosan megkezdődik a Vörösmarty utca második szakaszának rekonstrukciója. A temető melletti gazdaboltnál befejeződött a járda felújítása, illetve júniusban folytatódik a kettős kereszttől a lakótelepi bejáratig tartó fürdő utcai gyalogjáró rendbe tétele. Az Ifjúsági úti óvodánál lévő szakasz korábban elmaradt, ezért idén nyáron ezt is felújítják, utána pedig a Veszkényi úton folytatja a kivitelező a munkát. A következő fázisban átvonulnak Gartára, ahol az óvoda bejáratától egészen az iskoláig vezető szakasz átépítése kezdődik.

Hámori György szinte minden alkalmat megragad arra, hogy tájékoztassa a közvéleményt Kapuvár költségvetési helyzetéről. A folyószámla hitel nélkül működő város rendelkezik a beruházásokhoz szükséges anyagi hátérrel.

Beküldés dátuma: 2015. 06. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés