Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A jó magyar virtus előny a tűzoltóknál

A civil szervezetek közül talán az önkéntes tűzoltók működnek a legstabilabban és maradnak fenn a legtovább – célzott Gyopáros Alpár a rendszerváltás óta létrejött és hamar a süllyesztőbe jutott csoportosulások tömkelegére. Az országgyűlési képviselő hozzátette: ellenben a tűzoltók nemhogy egyre kevesebben, hanem egyre többen vannak, és nagyon sok közöttük a fiatal. Fontos, hogy a gyerekek idejekorán megtanulják a fegyelmet és a felelősségérzetet, valamint tisztelni másokat, és védeni javainkat – tette hozzá a megszólaló.
Sallai Péter tűzoltó ezredes a versenyen résztvevő csapatokat arról biztosította, hogy jó szereplésüket figyelembe fogják venni a pályázatok elbírálásakor. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője megjegyezte: Csorna közelsége miatt számítanak a farádi önkéntesekre, akik ha kell, kisegítik a hivatásosokat. Az igazgató szerint a tűzoltócsapatok megtestesítik az egyik legjellemzőbb magyar tulajdonságot, melyet úgy lehet a legegyszerűbben megfogalmazni: csak azért is!

A csornai tűzoltók teljes erőbedobással küzdöttek Farádon.

A csornai önkéntesektől öt különböző összetételű csoport vett részt a regionális versenyen. Csizmazia Erika arról beszélt, hogy mennyire fontos a gyermekek bevonása az ilyen rendezvényekre, mert hamar elsajátítják a csapatszellemet és a kétkezi munka jelentőségét. A mostani megmérettetésre már április elején megkezdték a felkészülést, s a heti több alkalommal tartott edzéseken szinte unalomig gyakorolnak minden apró  mozdulatot.
A csornai Széchenyibe járó Póczik Enikő és osztálytársai  kihívásnak tekintették a tűzoltóversenyt, ezért közösen alkottak csapatot. A nyolcadikas lány édesanyja, Póczik Tamásné szintén a közösségi szellem előnyeiről beszélt. Jómaga fiatalabb korában nem vett részt ilyen jellegű rendezvényen, ezért nagyon örül annak, hogy Enikő jelentkezett a versenyre, mely nemcsak küzdelmet jelent, hanem nagyon jó szabadidős tevékenység.
Beküldés dátuma: 2012. 07. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés