Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A jó magyar virtus előny a tűzoltóknál

A civil szervezetek közül talán az önkéntes tűzoltók működnek a legstabilabban és maradnak fenn a legtovább – célzott Gyopáros Alpár a rendszerváltás óta létrejött és hamar a süllyesztőbe jutott csoportosulások tömkelegére. Az országgyűlési képviselő hozzátette: ellenben a tűzoltók nemhogy egyre kevesebben, hanem egyre többen vannak, és nagyon sok közöttük a fiatal. Fontos, hogy a gyerekek idejekorán megtanulják a fegyelmet és a felelősségérzetet, valamint tisztelni másokat, és védeni javainkat – tette hozzá a megszólaló.
Sallai Péter tűzoltó ezredes a versenyen résztvevő csapatokat arról biztosította, hogy jó szereplésüket figyelembe fogják venni a pályázatok elbírálásakor. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője megjegyezte: Csorna közelsége miatt számítanak a farádi önkéntesekre, akik ha kell, kisegítik a hivatásosokat. Az igazgató szerint a tűzoltócsapatok megtestesítik az egyik legjellemzőbb magyar tulajdonságot, melyet úgy lehet a legegyszerűbben megfogalmazni: csak azért is!

A csornai tűzoltók teljes erőbedobással küzdöttek Farádon.

A csornai önkéntesektől öt különböző összetételű csoport vett részt a regionális versenyen. Csizmazia Erika arról beszélt, hogy mennyire fontos a gyermekek bevonása az ilyen rendezvényekre, mert hamar elsajátítják a csapatszellemet és a kétkezi munka jelentőségét. A mostani megmérettetésre már április elején megkezdték a felkészülést, s a heti több alkalommal tartott edzéseken szinte unalomig gyakorolnak minden apró  mozdulatot.
A csornai Széchenyibe járó Póczik Enikő és osztálytársai  kihívásnak tekintették a tűzoltóversenyt, ezért közösen alkottak csapatot. A nyolcadikas lány édesanyja, Póczik Tamásné szintén a közösségi szellem előnyeiről beszélt. Jómaga fiatalabb korában nem vett részt ilyen jellegű rendezvényen, ezért nagyon örül annak, hogy Enikő jelentkezett a versenyre, mely nemcsak küzdelmet jelent, hanem nagyon jó szabadidős tevékenység.
Beküldés dátuma: 2012. 07. 04.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play