Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A jók közt is a legjobb karatésok mérkőznek

A Veszprémben megrendezett nyílt magyar bajnokságon két meglepetés játékos hozta a legjobb formáját: Majoros Krisztina annyira kiemelkedik a középiskolások mezőnyéből, hogy edzője nagyobb próba elé állította a felnőttek versenyén, Garab Gergő pedig állandó iskolai elfoglaltsága ellenére képes volt úgy felkészülni a bajnokságra, hogy bronzérmet szerzett. A diákolimpia kapuvári szereplői közül húszan jutottak tovább az országos döntőbe, ahol egy arany (Majoros Krisztina), öt ezüst és négy bronzérem született. A versenyidény lezárása az Európa-bajnokság, ami már nagyon nagy dolog, mert minden vendég országból súlycsoportonként csak két karatés vehet részt. - A legjobbak közt is a legjobbak, ahol nincs könnyű küzdelem, mert a 16-os tábláról egyenes a kiesés. A győzelemhez négy nagyon kemény küzdelemre van szükség - mondta dr. Szalai László, a Castrum SC elnöke.
. Dr. Szalai László megjegyezte: sajnos, általános jelenség hazánkban, hogy egyre csökken a sportoló gyerekek létszáma, de ez a Castrum SC-t nem veszélyezteti. A kapuvári sportegyesület az edzők létszámát tekintve a teljesíthetőség határát súrolja. Az interjúalany szerint Németh Gábor - aki versenyző és edző egy személyben -, kiváló érzékkel tartja kézben a jobb versenyzőket, és a fiatalok azért küzdenek, hogy az általa felkészített élcsapatba kerüljenek. - Lejárunk egy kicsit edzegetni, ilyen felfogással ezen a szinten már nem működik - hangsúlyozta az embert próbáló rendszeres felkészülés nehézségeit dr. Szalai László, aki úgy véli, hogy jó dolog a tehetség, de a színvonal megtartásához hatalmas eltökéltség kell, ugyanakkor tisztában kell lenni a lehetőségeik határaival.
A szakosztály gerince a kiváló versenyzőket adó a kyokushin karate, s mellette Soós István és Molnár Sándor munkájának köszönhetően gyors növekedést mutat a hobbiból sportoló kick-box csoport. Nem kevésbé népszerű az óvodások kölyöktornája, ahol játékosan sajátítják el a hasznos mozgásformákat a kisebbek. Dr. Szalai László nem véletlenül teszi fel a kérdést:  Miért nem jár oda minden gyerek? Hiszen jól érzik magukat, ügyesednek, tesiből csillagos ötösök lesznek és olyan dolgokra tesznek szert, amely a hasznukra fog válni?
Beküldés dátuma: 2011. 04. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés