Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A jövőnek fejleszt a város legnagyobb munkaadója

Csorna legnagyobb foglalkoztatója túlteljesítette tíz évvel ezelőtt tett ígéretét – amely szerint 1,5 milliárd értékű fejlesztés lesz a cégnél –, ugyanis 2,1 milliárd forintnyi beruházás történt az elmúlt bő tizenöt esztendőben a Hantech Zrt.-nél. 2016. október elején szám szerint a tizenkettedik projekt ünnepélyes átadására várták televíziónkat.

A 2016-ban két alkalommal is tíz százalékos bérfejlesztést megvalósító Hantech Zrt. folyamatos fejlesztéseivel, a több mint tizenöt éve megkezdett beruházásaival érte el a város legnagyobb foglalkoztatója címet Csornán. Zelenka Pál tulajdonos annak külön örül, hogy a náluk vizsgázott fiatalok jelentős része nem külföldön, hanem hazánkban kamatoztatja tudását. Németországban a cégek húsz százaléka fogadja a tanulókat, míg nálunk ugyanez a szám csupán öt százalék. A csornai Hantech Zrt. büszke arra, hogy e csekély öt százalékba tartozik.
– Az elmúlt évtizedekben közel ezer olyan szakmunkás tanuló vizsgázott a Hantechben, akik azóta is megyénkben dolgoznak, kezdve az Auditól a kisebb üzemekig – tette hozzá Zelenka Pál.

A 67 éve alakult cég történetét Tallér György, felügyelőbizottsági elnök ismertette. 1999-től 2016-ig összesen tizenkét pályázat valósult meg a csornai üzemben, a következő kivitelezésén pedig már dolgoznak a szakemberek. Október végén, november elején szeretnék benyújtani a tizennegyedik sikeres projektet. Mindez számszerűsítve: az 1,6 - 1,7 milliárd forintnyi beruházáshoz 400 milliós támogatást kapott a Hantech az államtól és az Európai Uniótól. Ezenfelül 600-700 millió forint értékű sajáterős fejlesztést hajtott végre a cég.

A Hantech a mostani, közel 233, 5 millió forintos fejlesztéshez majdnem 82 millió támogatást nyert, melyből lézervágógépet, hegesztőrobotot, csőhajlítógépet, sugárfúrógépet, oszlopos forgódarut, híddarut, futómacskát, sópermetkamrát, homlokvillás targoncát vásároltak. Az említett berendezések technológiai ugrást jelentenek a jövőre nézve, hiszen az új eszközök nemcsak a jelen kor igényeit elégítik ki.

A Hantech megrendelői között olyan – a mezőgazdaságban vezető szerepet betöltő – nyugat-európai cégek vannak, amelyek még az autóiparnál is magasabb minőségű termékeket követelnek meg a gyártóktól. Jakab István, az Országgyűlés alelnöke megjegyezte: a csornai cég története során hihetetlen fejlődési ívet írt le, és olyan értékeket hordoz magában, amely követendő lehet valamennyi hasonló profilú vállalatnak.

Beküldés dátuma: 2016. 10. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés