Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A kamara programjai számtalan lehetőséget tartogatnak a tagság számára

A Győr-Moson-Sopron Váregyei Kereskedelmi és Iparkamara rengeteg programot szervez a térség gazdasági környezetének hatékony fejlesztése érdekében. Erdős Vilmos az elmúlt egy hónap történéseit foglalta össze a Rábaközi Médiacentrumnak.

Erdős Vilmos kamarai beszámolóját egy április végi határon átnyúló programmal kezdte. Az ausztriai Neudörfbe látogattak el, ahol a projekt részleteiről folytattak egyeztetést. A tanulmányúton kapuvári, sopronkövesdi, szombathelyi és vaskeresztesi iskolák vezetői, tanárai mellett a szombathelyi és a soproni szakképzési centrumok, valamint a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseltették magukat.
Az esemény során a közel 5000 fős település polgármestere, Dieter Posch fogadta küldöttséget, majd egy helyi bútorgyárba látogattak, ahol a tanulók képzésével ismerkedhettek meg. Ezt követően a szintén helyi általános iskolában egy interaktív technikaórába nyerhettek betekintést. Erdős Vilmos szerint az önkormányzat, a helyi vállalkozások és az iskola összefogásában működő program példaértékű lehet a résztvevők számára.
– A közeljövőben a Talent School projekt tekintetében az önkormányzatok, az iskolák, a vállalkozók és a kamara képviselőiből települési irányítótestületeket hozunk létre. Feladatuk egy pályaorientációs tevékenységcsomag kialakítása, a speciális képzési program helyi bevezetése lesz. A pályaorientációs foglalkozások tanmenetbe, órarendbe felvétele mellett fontos, hogy lehetőség szerint minden tantárgyba beépüljön a szakmákra való felkészítés. A települések és az iskolák vezetői elkötelezettek abban, hogy iskolánként helyi vállalkozások hozzájárulásából pályaorientációs termek kerüljenek kialakításra – tájékoztatott a kamara térségi irodavezetője, majd hangsúlyozta: Az együttműködés minden érintett fél hasznára válik, de a legfontosabb, hogy a településeken működő vállalkozások munkaerő ellátottsága hosszútávon biztosítva legyen.

Május 2-án a térség üzleti közösségének, a Nyugati Kapu Klubnak a tagjai találkoztak egymással. Az eseményen ismét hasznos és inspiráló témák kerültek napirendre és új tagok köszöntésére is sor került. A program házigazdája a kapuvári ÍzvadÁszok volt. A klubtagok Magyar László előadásában ismerkedhettek meg az ÍzvadÁszok történetével, majd Pavlóczki Béla történész által Báró Berg Gusztáv életútja is bemutatásra került. Segítségükkel a vállalkozók valódi életképek és inspiráló történeteken keresztül jutottak olyan információkhoz, melyek ösztönző hatással bírhatnak a vállalkozások számára.
Az elmúlt időszakban taglátogatásokra és új tagok köszöntésére is sor került. Erdős Vilmos ezek közül kiemelte a 350 főt foglalkoztató veszkényi fémipari céget, amely több évtizedes tradíciójával nemcsak a település, de térségi szinten is a legnagyobb és legkiszámíthatóbb foglalkoztatók közé tartozik. Emellett a kamarának is hasznos tagjai, hiszen több pályaorientációs programban, illetve a tanulók gyakorlati képzésében is közreműködnek.

A hónap zárásaként egy újabb Nyugati Kapu Klub találkozóra került sor, ezúttal Hegykőn, ahol a település, illetve Fertő-táj turizmusával ismerkedhettek a résztvevők. A vállalkozások képviselőiből álló üzleti közösséget Szigeti István polgármester fogadta és köszöntötte, majd Tislér Diána természetvédelmi mérnök, túravezető előadása nyújtott hasznos élményeket a klubtagok számára. Ezt követően a Sá-Ra Termálfürdő látogatására került sor, ahol Radovits Tibor, a fürdőt üzemeltető Sá-Ra Kft. ügyvezetője ismertette a fürdő működését és szolgáltatásait.

Május 29-én Baranyai Vivien fodrász világbajnokot köszönthettük térségünkben – hangzott a kamara összefoglalójában. A térségi irodavezető beszámolt arról is, hogy a fiatal győri hölgy számos díjjal és elismeréssel büszkélkedhet. Vivien munkája mellett motivációs előadásokkal is segíti a szakma népszerűsítését. – Pontosan ennek a programnak a részeként látogatott el térségünkbe, Hegykőre, és tartott egy igazán fergeteges előadást helyi fodrászok számára.

Erdős Vilmos ígérete szerint a folytatásban is újabb hasznos és inspiráló programok kerülnek napirendre a térségi kamara életében. Az irodavezető arra biztatta a vállalkozásokat, hogy csatlakozzanak a térségi kamara közösségéhez és fedezzék fel a benn rejlő lehetőségeket.

Beküldés dátuma: 2024. 06. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés