Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A Kapuvár Térségi Általános Iskola közösségének tagjává fogadták az elsősöket

A 2024/2025-ös tanév elejére, tehát az idei iskolakezdésre fejeződött be a Széchenyi előtti nagy parkoló felújítása. Horváth László igazgató a beiskolázással kapcsolatban további örömteli hírekről számolt be.

2024. augusztus 30-án, vagyis az évnyitó napján is fogadták a beiratkozókat a Kapuvár Térségi Általános Iskolában, ahol 750 fővel indult a tanév. Az igazgató elmondta, hogy az előző tanév végén 96 végzős tanuló köszönt el a Kapuvár Térségi Általános Iskolától, idén pedig 95 elsős iratkozott be: 55-en a Széchenyibe és Gartára, a többi 40 diák pedig a vidéki tagiskolákba.

Horváth László az alsó tagozatosok tanévnyitó ünnepségén ismertette a legfontosabb tudnivalókat. A régi hagyományok szerint a nyolcadikos tanulók egy-egy szál virággal köszöntötték az elsősöket a Széchenyi iskola aulájában, majd bemutatták az osztályfőnököket. Csákány Zsuzsanna, Dukainé Ruska Mónika és Heipter Károly emléklapot és „csodaceruzát” nyújtott át a legkisebbeknek

A kapuvári Pátzayban összesen tizenöt, Gartán kettő, a Széchenyiben pedig tíz osztály indult. Utóbbi helyen a mai kor szellemének megfelelő körülmények között fogadják a gyerekeket.
A 2015-ös energetikai felújításnak köszönhetően megújult az épület, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érzik magukat. Horváth László szerint nagyon fontos, hogy tágas, világos tantermekben tanulhatnak a diákok, a tágas aulában pedig megtarthatják rendezvényeiket. Az ebédlő, a hatalmas tornaterem és az udvar mind a tanulóifjúság kényelmét szolgálja.
Kapuvár Város Önkormányzata TOP-os pályázatot nyújtott be az iskola előtti parkoló komplex felújítására. Az új alap elhelyezése után szép térkőelemekkel borították be a teljes felületet.

Horváth László kitért a mobiltelefon-használatot korlátozó kormányrendeletre is, amely szerint a tanulók csak akkor használhatják a készülékeiket, ha a tanóra jellege, témája szükségessé teszi. Amennyiben az iskolavezetés jóváhagyásával engedélyt ad erre a tanár, mindenki előveheti az okostelefonját. Az igazgató szerint erre ritkán lesz szükség, hiszen az iskola jól ellátott a különféle okoseszközökkel, felszereltek az informatika termek, sok tablet és laptop áll a diákok rendelkezésére. Meggyőződése, hogy korábban sok zavart okozott az indokolatlan, nem megfelelő időpontban és helyen történő telefonhasználat. – Szerintem ez segítség nekünk és a szülőknek is – tette hozzá az igazgató. Minden év szeptemberében felfrissítjük a szülők elérhetőségét tartalmazó adatbázist, tehát nem kell azért aggódni, hogy a tanítási időben nem érik el a gyerekeket.
– Bízom a szülők támogatásában, hisz mindannyian egy célért küzdünk; hogy minél ügyesebb és tehetségesebb felnőtteket neveljünk.

Beküldés dátuma: 2024. 09. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek