Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A Kapuvári Strand és Gyógyfürdő minden évben nyújt valami újat

Komplett felújítást hajtottak végre tavaly a Kapuvári Strand és Gyógyfürdő területén, amit ennek ellenére, 2023 nyarán sem zártak be, mert részlegesen a strandolók rendelkezésére bocsátották. A strand még mindig nincs kész, hiszen további terveik vannak, melynek kivitelezése már a következő városvezetés, illetve képviselő-testület feladata lesz – szögezte le Hámori György a nemrég tartott sajtótájékoztatón.

Hámori György 2023-ban mutatta be Takó Zitát, a Kapuvári Strandüzemeltető és Szolgáltató Kft. új ügyvezetőjét. Már az akkori nyilatkozatban elhangzott, hogy az önkormányzati cég nemcsak a fürdő, hanem az egykori húsgyár területén lévő óriási játszótér működtetéséről is gondoskodik.
A polgármester a tavaly június 17-i nyitás előtt is körbevezette a Rábaközi Televízió kameráját a strand területén, ahol megmutatta, hogy milyen jelentősebb újítások történtek 2023-ban. A látogatók már a szezon elején megismerhették a fürdő szolgáltatásait, valamint képet kaptak az úszómedencéről, a tanmedencéről és a gyerekpancsolóról.

A városvezető elmondta: A kezdetektől fogva arra törekedtek, hogy a felújítások ideje alatt is használhassák a kapuváriak a fürdő egy részét. Az elképzelés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen már tavaly is szép számmal érkeztek a vendégek, akik pozitívan nyilatkoztak a szolgáltatásokról. Az egész strand területe megújult: Több száz millió forintot költöttek a város tulajdonában lévő termálkút felújítására és beüzemelésére. Közel 2 kilométer hosszan kicserélték a föld alatti régi közműveket, melyek helyett a mai kor követelményeinek megfelelő, szigetelt csővezetékeket fektettek le. Ennek köszönhetően csak minimális hőveszteséggel számolnak a szakemberek arra az időre, míg a kúttól a medencéig ér a meleg víz. A fenntarthatóság jegyében gondoltak arra is, hogy az Ifjúság úti kazán időszakos leállásának idejére innen juttatnának meleg vizet a lakótelepi lakásokba.

A tavalyi szezon végére szerették volna megnyitni a termálmedencét is, de az előírások közbeszóltak, ugyanis az öntözési célú vízhasználat érdekében meghozott jogszabályok szerint nem engedhetik közvetlenül a Rábába a rendkívül magas sótartalmú gyógyvizet. Ehhez a 8000 mg/liter sótartalmat le kell csökkenteni legalább 2000 mg/literre. 2023 nyarán már nem akarták megzavarni a strandolók nyugalmát az építkezéssel, ezért későbbre halasztották a 450 m3-es hígítómedence kialakítását. Hámori György az idei sajtótájékoztatón örömmel mutatta meg az elkészült beruházást.

Zöld utat kapott az idei szezonra a Kapuvári Strand és Gyógyfürdő a nemrég jóváhagyott komplett vízjogi engedéllyel, ezért Hámori György sajtónyilvános bejáráson mutatta be a fürdőn végrehajtott fejlesztéseket.
Idén nyáron már a felújított, mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas termálmedence is várja a látogatókat. További újdonság, hogy az évekkel ezelőtt használaton kívül helyezett medencéből létrehozott, masszírozó berendezéssel ellátott élménymedencét is hamarosan birtokba veheti a nagyközönség.

Szeretnék, ha a kapuvári strand a környék közkedvelt fürdőhelye lenne

Hámori György a Kapuvári Strand és Gyógyfürdő jelenlegi állapotát olyan kiinduló alapnak tekinti, melyre a következő években tovább lehet építkezni. 

A kapuvári fürdő nagymedencéje mögött kapott helyet a korszerű, automatizált gépház, mely telefonos applikáción keresztül küld értesítést a fürdő vezetőségének és a technikai személyzetnek az esetleges üzemzavarokról.
A mai kor követelményeinek megfelelő öltözők várják a fürdőzőket. A régi lengőajtókat kicserélték, és szigetelt ablakokkal alakították zárt rendszerűvé az egész épület, hogy a téli nagy hidegben se menjen tönkre az infrastruktúra. A szociális helyiségek, WC-k, mosdók szintén megújultak.
A kertészek már tavaly magasra tették a mércét, ezért idén is mindent elkövetnek azért, hogy hasonló esztétikus környezetben strandolhassanak a kapuváriak. A bejárás alkalmával a tereprendezés utolsó simításait hajtották végre a termál- és élménymedence körül.

Hámori György egy évvel ezelőtt megmutatta az akkor még csak munkaterületként szolgáló, szabad zöldfelületet is, ahova élménymedencét szeretnének építeni. A polgármester elmondta, hogy elkészültek a tervek és hamarosan kiválasztják a beruházást végző kivitelezőt. Az építkezést a 2024-es nyári szezon után fogják elkezdeni. A városvezető legutóbb összefoglalta a termállal kapcsolatos további terveket: A gyerekes családok a tanmedencén és a pancsolón kívül a következő szezonban már igénybe vehetik a kisebbeknek szánt élménymedencét is, ezenkívül szeretnék lefedni a meleg vizes medencét. A későbbiekben wellness részleggel ellátott apartmant is létrehoznának.

Legkésőbb az iskolai tanév végétől nyit a strand

A 2024-es sajtótájékoztató végén szóba került az embereket talán leginkább foglalkoztató kérdés: Mikor kezdődik az idei szezon a kapuvári strand területén? A fürdő nyitását a 2023/2024-es tanév végéhez igazítják, vagyis legkésőbb a június 22-23-i hétvégétől várják a nagyközönséget. Jó hír viszont, ha ennél előbb be tudják fejezni a megkezdett fejlesztéseket, akár ennél korábban is megnyithat a strand.

A nem kapuváriaknak szóló, egész napos felnőtt jegyár 2.900 Ft, ami a helyiek 2.100 Ft-ba kerül. A nem helyből érkező nyugdíjastól 2.400 Ft-ot kérnek, a kapuvári időseknek pedig 1.600 Ft-ot kell fizetniük. A nem kapuvári diákok 2.200 Ft-ért vehetik igénybe a szolgáltatásokat, a Kapuváron élő fiatalok pedig 1.400 Ft-ért. A 4 és 6 éves kor közötti nem kapuvári gyerekek 1.400 Ft-ért, a helyiek viszont 1.000 Ft-ért fürödhetnek. A 4 éves kor alatti gyerekeknek térítésmentes a belépés a strand területére. Aki 10 napos bérletet vált, annak 1 nap teljesen igyenes.

Beküldés dátuma: 2024. 05. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés