Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A kapuvári városvezetés újult erővel kezdte meg az őszi ülésszakot

A kapuvári városatyák teljes intenzitással kezdték meg az aktuális tanácskozási szezont, hiszen szeptemberben két képviselő-testületi ülést is tartanak. A szeptember 5-i napirendi pontok augusztus végéről „csúsztak át” a hónap elejére, és a szokásos időpontban, vagyis a hónap utolsó hétfőjén szintén meghozzák döntéseiket a városháza nagytermében.
Hámori György az első őszi tanácskozásról beszélt a tévénézőknek. Véleménye szerint a legfontosabb téma a költségvetés első félévének telejesítéséről szóló beszámoló volt. A folyószámlahitel nélkül gazdálkodó település stabil alapokon áll, az viszont kétségtelen, hogy a feladatfinanszírozásos rendszer bevezetése miatt, a korábbi évekhez képest kevesebb dolgot valósítottak meg. Az útfelújításokra biztosított állami keretet felemésztette a téli hóeltakarítás, a vis maior pályázatból pedig a hiányzó összegnek csak a töredékét tudták megszerezni. Ezenkívül a város kevesli a zöld területek karbantartására, valamint a bérköltségek kifizetésére fordítható pénzt.

A képviselő-testület az ülés következő napirendi pontjának tárgyalásával saját rendeletéből adódó kötlezettségének tett eleget.
A város tulajdonában lévő cégek felügyelő bizottságának delegált tagjai számoltak be éves tevékenységükről, név szerint a Pannon-Víz Zrt, a Kapuvári Hőszolgáltató Kft., a „Jószív” Temetkezési Kft., a Kapukom,  a Sopron Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás, valamint a Kéz-Mű és Szociális Foglalkoztató Kft. Az önkormányzati érdekeltségű gazdasági társaságoknál mindig vannak megoldásra váró problémák, de ha a „honnan-hova” irányelvet követve értékelik őket, a város vezetői elégedettek lehetnek.

A plénum a fogorvosok tevékenységéről szóló beszámolót nem fogadta el, mert a doktorok még a minimális formai és etikai előírásokat sem tartották be munkáltatójukkal szemben. A páciensek a rendelési idők betartására szoktak panaszkodni, továbbá az ügyeleti rendszert fogják finomítani.
A képviselő-testület törvényi kötelezettségéből adódóan döntött a Király-tó Óvoda és Bölcsőde működését meghatározó dokumentumokról.
A testületi ülésen a továbbiakban módosítani kellett – az érintett önkormányzatok által létrehozott – szociális fenntartó társulás felügyelete alatt működő Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ szervezeti és működési szabályzatát.

A kapuvári képviselők szindikátusi szerződést írtak alá az energiahordozók beszerzésére, hogy még olcsóbban jussanak energiához.
– A korábbi években kiléptünk a szabadpiacra, és közbeszerzésen keresztül igyekeztünk minél olcsóbban beszerezni az energiaforrásokat. A gázról és a villanyról beszélek elsősorban. Így összességében mintegy tízmillió forint megtakarításunk lett – mondta Hámori György. Az aláírt egyesülés révén a csatlakozott önkormányzatok még nagyobb erőt képviselnek a piacon – tette hozzá.
A polgármester elmondta: jó ütemben halad a városi bölcsőde negyven millió forintból történő felújítása, amit a kivitelezőnek október végéig kell befejeznie. A  szépen rendbe hozott modern intézmény – a képviselők szándékai szerint – a gyermekvállalási kedvet is növelheti.


Mit ér a szépen felújított sporttelep – melynek rendbe hozatalára az önkormányzat eddig legalább 13 millió forint önrészt költött – ha a pályán nem focizik senki?
A kérdés annak kapcsán merült fel, hogy tizenkilenc futballista távozása miatt kétségessé vált a KSE focistáinak bajnokságon való indulása. A közvéleményt az utóbbi hetekben nagyon izgatta a Kapuvári Sportegyesület labdarúgó szakosztályának helyzete. A polgármester főleg azt fájlalja, hogy az utolsó pillanatban szerzett tudomást a problémáról, amely szerint  még a megyei első osztályú rangadón való indulás is megkérdőjeleződött az őszi-téli szezon kezdetén. Hámori György nem vitatja, hogy az egyesületen belül más sportágak is kiváló eredményeket érnek el, de tudvalévő, hogy a labdarúgás iránt a legnagyobb az érdeklődés. A város vezetője nem nyugodott bele a kilátástalannak tűnő helyzetbe, ezért tárgyalás kezdett az utánpótlás neveléssel foglalkozó helyi Nebulo Sportegyesülettel. – Ezúton is megköszönöm a város irányában kifejtett pozitív hozzáállásukat – hangzott a tévés nyilatkozatban.
Hámori György a témát lezárva a szurkolókhoz fordult: elsősorban a türelmüket kéri, mert az utolsó előtti pillanatban felállt  csapat tagjai először játszanak együtt, ezért idő kell a rutinos és eredményes mérkőzésekhez.
Beküldés dátuma: 2013. 09. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés