Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A kapuváriak hozzászoktak a minőségi húsellátáshoz

Húsboltot fog üzemeltetni a városban a Kapukom Kft. Ehhez hasonló konstrukciójú vállalásról nem tudnak a környéken, de Hámori György szerint a 2007-2008-ban megfogalmazott elképzeléseikbe bőven belefér. Az önkormányzati feladatok átvételére létesített, száz százalékban városi tulajdonban lévő cég elég érett arra, hogy a versenyszférában is megmérettesse magát.

Az önkormányzat gondoskodni akar a jól bejáratott termékskála pótlásáról, ezért határoztak a boltnyitásról.
A közvéleményt arról a sajnálatos eseményről nem kell külön tájékoztatni, hogy mi történt a húsgyárral, hisz mindenki tudja. A cég a helyhatóságtól bérelte azt a Fő téri mintaboltot, melyen keresztül saját termékeivel látta el a lakosságot. A gyár ellehetetlenülésének egyenesági következménye, hogy az árusítás is megszűnt. Az önkormányzat először arra gondolt, hogy újból kiadja a bérleményt egy vállalkozónak, de a jelentkezők legnagyobb része nem helyi kötődésű volt. Végül a helyhatóság úgy döntött, hogy megtartva a bolt eredeti profilját, a Kapukom Kft. fogja átvenni ezt a feladatot. Hámori György kijelentette: mivel a kapuváriak megszokták a minőségi húsellátást, ebből a színvonalból nem fognak engedni. A Rábaköz előrelépésének koordinálására hivatott vidékfejlesztési egyesület szintén azon van, hogy a húsboltban továbbra is helyi termék jelenjen meg. Ez utóbbi nem feltétlenül jelenti azt, hogy kizárólag  Kapuváron előállított áruval töltsék fel a polcokat, hiszen a húsgyár bezárásával ez úgyis ellehetetlenült, de legalább rábaközi érdekeltségű vállalkozások kínálják portékáikat. Mi a garancia arra, hogy valóban honi hústermék kerül a polcokra? A városvezető ezzel kapcsolatban elmondta: Kapuvár olyan feldolgozóüzemekkel tárgyalt, akik évtizedek óta bizonyítják, hogy rábaközi alapanyagból minőségi terméket tudnak előállítani.

Naponta friss árukészlettel várják a vásárlókat a kapuvári húsboltban.
Németh D. László, a Kapukom Kft. ügyvezetője a döntés meghozatala előtt komoly tárgyalásokat folytatott a környékbeli vágóhidakkal és feldolgozókkal. Már az első megbeszélések alkalmával körvonalazódott, hogy az önkormányzat által megszabott feltételek mellett is szívesen szállítanák termékeiket a kapuvári üzletbe. A város polgármestere a mai napig nem adta fel a reményt a húsgyár újbóli beindulásában, tehát ezért is ragaszkodnak a jól bejáratott elárusítóhelyhez.

A háziasszonyok remélhetőleg a megszokott helyen szerezhetik be a minőségi húsárut a karácsonyi sütésre-főzésre.
A képviselő-testület rábólintott a húsbolt üzemeltetésére, s az ezzel megbízott személyek jelenleg arra készülnek, hogy mielőbb fogadhassák a vásárlókat. Ha minden a tervek szerint alakul, november végén teszik ki a nyitva táblát az áruval feltöltött üzlet ajtajára. Hámori György az infrastrukturális feltételek megteremtésén túl a személyi állományról is beszélt. A boltban nagyon jó szakembergárda állt a vevők rendelkezésére, ezért az ő hozzáértésüket igénybe véve szeretnék folytatni az üzemeltetést. Továbbra is a kapuváriakat kell kiszolgálni az árukészlettel – hangzott az interjúban –, ezért a termékskála a vevők igényeit fogja tükrözni. Azonkívül, hogy az áruk megfizethetőek lesznek, a versenyképességet is garantálni kell, tehát a bolt nem termelhet veszteséget.

Hogy kerek legyen a történet, vissza kellett térni a húsgyárral kapcsolatos probléma megoldására.
A felszámolóbiztos tempós ütemben végzi a munkáját, de azt sajnos nem tudták kivitelezni, hogy közben ne álljon le a termelés. Az ismeretek birtokában a városnak az a célja, hogy minél előbb lezáruljon ez a folyamat, és a gyárat felkínálhassák a piaci szereplőknek. – Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem kerestek meg bennünket, de  egyelőre ki kell várni a procedúra végét. Kapuvár előreláthatólag jövő  februárban bo Beküldés dátuma: 2012. 11. 28.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek