Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kapuváriak várják a városi ünnepséget

Az emberek szívesen ráhangolódnak az adventi négy hétre – mondta Gacs Elemérné, aki a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő „Adventi fénygyújtás” előkészületeiről beszélt televíziónknak.

Odafigyeléssel, okos szervezőmunkával elérhető, hogy ne csak lótás-futásból álljon ez a néhány hét. A szervezők év végéhez közeledve azzal a céllal szervezik meg a zenés programot, hogy emberi érzések ébredjenek mindenki szívében. A hívők Jézus születését várják, és a legtöbb helyen ilyenkor együtt ünnepel a család.
Az idei fénygyújtásra is szeretettel várják az érdeklődőket Kapuváron, a Fő térre. A program december 2-án este hét órakor kezdődik a város karácsonyfájánál. Mielőtt megszólal a zene, a Szent Anna-templomban meggyújtják az adventi koszorú első gyertyáját, majd városközpontban egyszerre kapcsolják be a fénydíszeket. A műsorban a Junior Mozgásstúdió táncosai lépnek fel, valamint megszólal a Berg Gusztáv Szakközépiskola erre az alkalomra alakult énekkara. Gacs Elemérné lánya, Soósné Gacs Zsuzsanna segít a szervezésben, aki arra törekszik, hogy minden évben új táncokkal és dalokkal örvendeztessék meg a közönséget. A tengernyi munkába besegítenek az iskolás gyerekek szülei is, hisz elkél a sok szorgos kéz az ünnepség lebonyolításában. Házi süteménnyel és forralt borral kínálják az ezer főnél is nagyobb vendégsereget.

Beküldés dátuma: 2017. 11. 28.

Kapcsolódó hírek

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play