Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A képviselők a rendkívüli ülésen hozott döntésekről fejtették ki véleményüket

Sokakat érdeklő téma volt a csornai közoktatási intézmények élére kinevezendő főigazgató személye. Mivel a Csornai Általános és Művészeti Iskola, Óvoda igazgató álláshelyére kiírt felhívásra mindössze egy jelentkező adta be a pályázatát, nem az volt a kérdés, hogy ki töltse be a posztot, hanem, hogy az erre vállalkozó személy egyáltalán elnyeri-e a többség bizalmát. A zárt ülés keretében meghozott határozatról Major Andrással és dr. Bónáné dr. Németh Katalin Fidesz-KDNP-s képviselőkkel beszélgettünk.
Major András képviselő: – Fontos kérdést kell mindjárt az elején tisztáznunk. Németh Marica soha nem volt a Fidesznek, de még a KDNP-nek sem a tagja. Frakciónk elég erős, de ez a téma finoman szólva még bennünket is megosztott. Mellette és ellene is hangoztak el érvek, és végül úgy döntöttünk, hogy a szakmai állásfoglalást követően fogjuk a végső döntésünket meghozni. Miután valamennyi szakmai szervezet támogatta Németh Marica megválasztását, ezért tiszta lelkiismerettel adtuk rá a voksunkat. Mi is szerettük volna, ha csornai pályázót támogathatunk, de ilyen nem volt. Németh Marica mégsem kapta meg a szükséges szavazatot, ezen egy kicsit csodálkoztam is. Új pályázat kerül kiírásra, és addig Kemenesi Ágostont bízta meg a testület az iskolai ügyek vitelével.

Annak mindenki örül, hogy a kiscsornai óvodában bővítésre lesz szükség, hiszen már eddig is maximális létszámmal működött a csoport, s közben több szülő jelezte, hogy oda szeretné beíratni gyermekét. A Csornai Többcélú Kistérségi Társulás által működtetett Fogyatékosok Napközi Otthona szintén ebben az épületben kapott helyet, mely azonban szűkös lesz.
Dr. Bónáné dr. Németh Katalin képviselő: – A Fidesz-KDNP frakció sorsközösséget vállal a fogyatékos gyermekekkel és felnőttekkel, ezért is szavaztuk meg egyöntetűen, hogy felajánljuk a csornai Laky Döme utca 3.szám alatti ingatlan földszinti részét. Időközben bejelentkezett Bogyoszló is, hogy nagyon szívesen átvállalnák az otthont, mert tudnak helyet biztosítani. Mi viszont szeretnénk Csornán tartani az intézményt, ezért kezdeményeztük a Laky Döme utcai épület felújítását. A végső döntést nem mi fogjuk kimondani, hanem a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás tanácsa, de nagyon bízunk abban, hogy ezt kedvező lesz a város számára.

A rendkívüli ülés 15. napirendi pontja meglehetősen szűkszavú (Javaslat iparterület értékesítésének előkészítésére), de mégis jelentős, mert több száz embernek munkahelyet adó foglalkoztatást készíthet elő.
Major András képviselő: – Az ügy jelentőségére való tekintettel támogatjuk a gyorsított ügymenetet, hogy minél hamarabb megkezdhesse működését a gyár, mely első körben 160 munkahelyet jelent. A lehetséges telek értékesítésének az előkészítése megkezdődött.

A képviselők többségét meglepte dr. Turi György polgármester politikai konszenzus megteremtéséről szóló határozati javaslata, hisz a helyhatósági választások után megindultak az egyeztetések a Korona Polgári Egyesület és a Fidesz-KDNP frakciója között, az egyetértésről szóló megállapodást pedig még az alakuló ülés előtt aláírták.
Dr. Bónáné dr. Németh Katalin képviselő: – Az egyeztetések, amelyekről megállapodtunk, azonban nagyon rövid időn belül elmaradtak. Véleményünk szerint, mivel a polgármester úr van olyan helyzetben, hogy elsőként látja a soron következő testületi ülések napirendi pontjait, ezért kezdeményezhette volna a megbeszéléseket. Azonban – egy-két eset kivételével – nem tájékoztatott bennünket. Mi nyitottak vagyunk, szeretnénk tárgyalni, de már született egy megállapodás, és ha az abban lévőket mindenki betartja, akkor a munka ugyanúgy mehet tovább. Nagyon szeretném megkérni mind a polgármester urat, mind az egyesületet (Korona Polgári Egyesület), hogy a jövőben ne szerepeltessenek politikai irányú javaslatot  a határozati pontok között.
Beküldés dátuma: 2011. 08. 24.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play