Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A kerékpáros sokszor vásárra viszi a bőrét

A kerékpárosok sokkal nagyobb mértékben befolyásolják a közlekedés biztonságát, mint ahogy a többség gondolná. Az országos baleseti statisztikai adatok szintén ezt támasztják alá: a drótszamarasok az utóbbi években  számos karambolt, ezen belül sajnos személyi sérüléssel járó balesetet okoztak az utakon; Csornára levetítve egyharmadát a biciklisek idézték elő. A városban kevés helyen van kerékpársáv, ezért ahol hiányzik, ott  tilos tekerni, és le kell (kellene) szállni a nyeregről. – A főútvonalak kereszteződésében, ahol kerékpáros rávezetés van, ugyan ki van helyezve az elsőbbségadás jelzőtábla, de ezt a kerékpárosok nem veszik figyelembe – mondta a rendőr őrnagy. Hozzátette: az esetek többségében a “gyengébb” húzza a rövidebbet, ráadásul pénzbírsággal járó szabálysértési eljárást kezdeményeznek a kétkeréken közlekedők ellen. Jogszabály rögzíti azt is, hogy a forgalomba helyezett bringa milyen felszereléssel rendelkezzen: Elöl fehér vagy kadmiumsárga, hátul pedig olyan piros fényt adó jelzőlámpa legyen, amely a bekapcsoláskor legalább 150 méter távolságból látható sötétedés után. Ugyancsak a hátsó részen helyezkedik el a prizma; ez viszont nem lehet háromszög alakú. A küllőprizmák az oldalról érkező fényt verik vissza. A hangjelző berendezés lehet csengő is, valamint fontos tartozék még az első és hátsó kerékre ható fék. A biciklisek főleg az őszi és téli időszakban számíthatnak az ellenőrzésre. Sok a megvilágítatlan kerékpár az utakon, az ilyen járművek használói helyszíni bírságra vagy szabálysértési feljelentésre számíthatnak. Böröcz Péter kijelentette: határozottan fel fognak lépni az ittas kétkerékkel közlekedők ellen, akik a legújabb jogszabályi változások következtében 60 ezer forint pénzbírsággal sújthatók.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 14.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play