Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A kétéves gyermek már igényli a társas kapcsolatokat

A bölcsődések már kipróbálták az új játékokat, a kánikulában pedig vízpermetező fogja hűsíteni a kicsiket. A nemrég elkészült átjáró megkönnyíti a bölcsőde és az óvoda közti mozgást, így a többgyermekes szülőknek még az utcára sem kell kimenniük, mert
házon belül mindent elérnek.

Huszonhat kisgyermek vette birtokba a nemrég átadott korszerű bölcsődét, ahol akár harmincnyolc csemetét is el tudnak helyezni. A gyönyörűen felújított három csoportszobában szinte mindent kicseréltek:  új lett a bútorzat, a függöny, a szőnyegek, az ágyak, a szekrények, a székek. Eddig nem rendelkeztek sószobával, ezért Boros Imréné óvodavezető mindenki figyelmébe ajánlotta a sóterápiát, mely nemcsak az allergiásokon segít, hanem az egészséges embereknek is segít azáltal, hogy fokozza az állóképességet. A többfunkciós közösségi tér szabad mozgást biztosít a gyermekeknek, de a folyosó is tágasabb lett. Az intézmények közelsége miatt a  kicsiknek gyakran szerveznek közös programokat, ami megkönnyíti a bölcsődéből kikerüli leendő óvodások beszoktatását.
Varga Józsefné bölcsődevezető szeretne családias légkört teremteni a kisebbeknek. Nagyon felelősségteljes munka az övék, hiszen tíz-tizenhat hónapos bölcsődések még rengeteg odafigyelést igényelnek, míg a kétéves kort meghaladó gyermekek már valamennyivel önállóbbak. A szülőket részletesen kikérdezik csemetéjük otthoni szokásairól, hogy az intézménybe bekerülve minél könnyebben megtanulják az itteni  napirendet. A két év körüli gyermekek már igénylik a társas kapcsolatokat, ezért mély barátságokat kötnek egymással a bölcsődések a beszoktatást követő fél-egy éven belül.

© MOLNÁR TV. KFT.

 

 

Beküldés dátuma: 2014. 04. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés