Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kiállított képek ékes bizonyítékai Babót fejlődésének

Az estig tartó kavalkád korán kezdődött, mert már fél hétkor kimentek a tóhoz a pecások. Szakács Zoltán, a babóti horgászegyesület elnöke tizenegy óra körül kihirdette a horgászverseny eredményét: A gyermekek közül Németh László állhatott fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, Márton Martin második lett, Németh Balázs pedig megnyerte a pecások bajnokságát. A felnőtt horgászok legjobb helyezettjei felfele növekvő sorrendben: Zsinóros István, Locsmándi Szabolcs és Kovács Tamás. A polgármester által felajánlott díjat minden évben annak a személynek adják át, aki a legnagyobb méretű halat fogja ki: idén Varga István érdemelte ki az elismerést.  Ebéd után a kapuvári családsegítő szolgálat kézműves foglalkozásán, ezt követően pedig a babóti származású Varga Jenő által alapított Fabula együttes műsorán szórakozhattak a gyerekeket.

Nemcsak a település, de maguk az emberek is szembetűnően változnak, ezért izgalmas felfedezést kínálhat a babóti fotósorozat.
Böcskei Imre régóta járja fényképezőgépével a falut, és aki figyelmesen végignézi felvételeit, láthatja, hogy milyen fejlődésen ment keresztül Babót az utóbbi időkben. A fotós megörökítette a település társadalmi eseményeit, a régi és megújult épületeit. Molnár János polgármester azért is örül  a művelődési házban kiállított képeknek, mert szerinte  az itt élők kevésbé észlelik az átalakulást, mint azok, akik ritkábban tévednek a környékre, de a színes fotográfiák minden fontosabb pillanatot megőriznek. A fényképeken szereplő személyek arra is rádöbbenhetnek, hogy ők maguk mekkora változáson mentek keresztül az évek során. A település vezetője a képgyűjtemény figyelemreméltó darabjai közt említette azokat a fotókat, amelyeken még rengeteg általános iskolás nyüzsög a babóti iskolában, ahol ma már csak az alsó tagozatosok tanulnak.
Beküldés dátuma: 2012. 06. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play