Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A Kiss család szívét-lelkét beletette a kapuvári hídmakettekbe

A vitnyédi Kiss Viktória kisiskolás korában rongybaba és gólya jelmezébe bújt bele a farsangi mulatságon. Családja mindig is kedvelte a kreatív elfoglaltságokat. Legújabban két makettel hívták fel magukra a figyelmet: az Andaui és a Berg híd kicsinyített másolata idén nyáron készült el.

A kapuvári önkormányzat pályázatot írt ki az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából. A projekt része volt az a fotópályázat is, melybe a volt tanítvány bekapcsolódott. Tovább fejlesztve az ötletet, Sipőczné Palkovits Bernadett pedagógus és Horváth László iskolaigazgató megkérte Kiss Viktóriát, hogy készítsen makettet az Andaui hídról.
A Vitnyéden élő Kiss család úgy döntött, hogy nemcsak korabeli állapotában ábrázolják a hidat, hanem mai modern formájában, a kerékpárúttal.
Kiss Viktória négy évig volt Sipőczné Palkovits Bernadett tanítványa, s ez idő alatt is mindig lelkesen készült a tanulmányi versenyekre, valamint szívesen foglalkozott a különféle projektfeladatokkal.
– A családdal azóta is nagyon jó a kapcsolatunk, és az alsó tagozattól kezdve támogatták az iskolai munkát – mondta a Pátzay némettanára.
A soproni Fáyban tanuló Viktóriát a közgazdaságtan, mint szakma érdekli, a kézművesség pedig kedvelt szabadidős tevékenysége. Általános iskolás korában a faliújságok díszítését is csapatmunkában, szüleivel együtt szokta megoldani. A kilencedik osztályba járó középiskolás főként az ötletelésben, ragasztásban és festésben jeleskedik. A lány szerint a makettkészítés időigényes elfoglaltság, de nagyon élvezi minden egyes percét.
Kiss Tamás, szolgálati járadékos volt határőr eredeti szakmája szakács, a makettezést pedig gyermeke óvodás, illetve iskolás korában kezdte el. Az apuka a családi „vállalkozás” veszélyesebb részét, vállalja magára, de részt vesz a tervezésben is. A faanyagot csak merevítésre használja, a kemény kartonpapírt pedig szikével vágja a kívánt méretre, a finomabb műveletekbe felesége és leánya is bekapcsolódnak.

Kissék úgy döntöttek, a kapuvári önkormányzatnak ajándékozzák az alkotásokat. Hámori György polgármester örömmel fogadta a felajánlást, és a maketteket a városháza első emeleti üveges vitrineibe helyezték el.

Beküldés dátuma: 2016. 11. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés