Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A kitüntetés mögött mindig ott van a közösség által elismert tevékenység


Lipovits Károly munkásságát városa korábban már elismerte, s most megyeszerte felfigyeltek tevékenységére. A biológia-testnevelés szakon diplomát szerzett pedagógus húsz éven át a csornai I.-es számú (mostani Széchenyi) iskolában tanított, majd átkerülve a Rákócziba, ott szintén két évtizedet töltött. A kézilabdát megkedvelő testnevelő pályafutása során utánpótlás csapatok nevelésével is foglalkozott. Szép sikereket értek el az általa felkészített játékosok, s edzői tevékenységének köszönhetően az NB-I.-be is bejutottak a csornai kézilabdások. A rábapordányi női csapattal három éven át foglalkozott. A nyugdíjas tanár 2009 óta újabb szenvedélyének hódol: csornai vonatkozású sporteredmények- és közösségi események dokumentálásba kezdett. Lipovits Károly 1953 óta fotózza az iskolai és városi rendezvényeket, amelyek ma már történelmi jelentőségűek. A digitalizált archívumot saját honlapjára (http://www.liroly.hu) helyezi el, melynek gondozását és bővítését fáradhatatlanul végzi, mindenki örömére. A nyugalmazott testnevelő tanár a jövőre vonatkozóan csak annyit kívánt, hogy egészségét minél tovább megőrizhesse.

Almási Istvánné 43 éves pedagógus pályafutásának, valamint 28 éven át végzett igazgató-helyettesi tevékenységének lezárásaként tekint a közoktatási tagozaton belül kapott megyei kitüntetésre. Az 1973-ban diplomázott, jól felkészült szakember  tevékenységét a kezdetektől fogva nagyfokú felelősségérzet jellemzi. A gyermekekkel, a szülőkkel és kollégáival mindig jó kapcsolatot ápolt, ugyanakkor sosem hiányzott belőle a segítőkészség. A rábapatonaiak jól ismerik, s tudják róla, hogy munkaidején túl is oktatta, nevelte tanítványait. A nyugdíjas szakember a mostani tanév végéig óraadóként vesz részt a rábapatonai általános iskolai munkában, de innentől átadja a stafétát a fiataloknak. Almási Istvánné a jövőben nem a pedagógus szerepre törekszik, hanem négy unokájával nagymamaként  szeretne foglalkozni.

Bognár Zoltán úgy érzi, hogy a megyei közgyűléstől kapott rendészeti tagozatos kitüntetése eddigi munkájának teljes elismerése. A tűzoltó köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzásegítették a kitüntetéshez. A szakember 1994-től önkéntesként vett részt a csornai tűzoltó egyesület életében. A kőműves szakma megszerzése után, alig húszévesen lett a tűzoltóság vonulós egységének hivatásos tagja. Jelenlegi munkahelye a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kapuvári Kirendeltsége, de az önkéntes tevékenységet sem hagyta abba. Töretlen lelkesedéssel, fáradhatatlanul foglalkozik az ifjak versenyekre való felkészítésével. A helyi rendezvények lebonyolításában a város mindenkor számíthat a segítségére. Bognár Zoltán kiveszi a részét az önkéntesek mindennapi munkájának szervezéséből, s szabadidejét nem sajnálva, első szóra jelentkezik a belvíz, illetve havazás okozta károk felszámolására.
Beküldés dátuma: 2013. 06. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés