Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A könnyen „fogyasztható” könyvek a legkeresettebbek

A kevesebb néha több – ebből az egyszerű tapasztalatból indultak ki a beledi könyvtár dolgozói, amikor szelektálták azokat a kiadványokat, amelyek rég nem számíthatnak az olvasók érdeklődésére.

Nagy selejtezésen esett át a beledi könyvtár megközelítőleg 15 ezer kötetes állománya. Kotekné Kalmár Zsuzsanna vallja, hogy fontos szempont az olvasmányok esztétikai megjelenése, mert nem mindegy, mit találnak az emberek a polcokon. A régi könyvek kedvezményes áron keltek el, és a nyári akció bevételét pedig újabb kiadványok beszerzésére fordították a szakemberek. A megmaradt példányokat felajánlották az óvodai és az iskola papírgyűjtésre.
Az önkormányzat által biztosított kb. 350 ezer forintos keretből év közben folyamatosan frissítik az állományt. Az intézmény részt vesz a Nemzeti Kulturális Alap könyvtámogatási programjában, ezenkívül tudományos és szakkönyvekkel egészítik ki a kínálatot a Márai-program jóvoltából. Manapság a fordulatokban bővelkedő szórakoztató irdalom a legkeresettebb, ezenbelül a család- és kalandregények.

Beküldés dátuma: 2015. 11. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek