Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kórházi dolgozók kiemelkedő munkáját díjazták

Semmelweis-napon a szervezők igyekeznek kifejezésre juttatni az orvosok, az ápolók és a munkájukat segítő személyzet iránti elismerést. A Csornai Margit Kórház dolgozói nemcsak a hazai egészségügy legnagyobb ünnepén, hanem a hét minden napján arra törekednek, hogy megmutassák mindazt az eltökéltséget, mellyel megkívánják tartani pozíciójukat a Rábaközben.

– Sok változást hozott az elmúlt esztendő, amihez a pályázatok is jelentősen hozzájárultak – értékelte az elmúlt időszakot dr. Winiczai Zoltán. A kórház igazgatója hozzátette: Akkora fejlődésre nyilván nem számíthattak az intézmény dolgozói, mint amikor birtokba vehették az új járóbeteg szakrendelőt, de további előrelépést jelent a konyhai felszerelések bővítése, vagy a sterilizáló üzembe helyezése. Az intézményvezető megemlítette azokat a pályázatokat, amelyektől szintén újabb fejlődés várható. Mivel a kórház kiemelt feladatának tekinti a rehabilitációt, az újabb beruházásokkal ennek hátterét szeretnék erősíteni. A kórház vezetősége a szakmai fejlesztést szintén annak tükrében tervezi, hogy hozzájáruljon a gyógyító intézmény jövőjének stabilizálásához. Olyan berendezések beszerzésére készülnek, amelyek más kórházak munkájára nem, vagy kevésbé jellemzőek. Példaként hangzott el, hogy többek között nagyobb szerepet kapnának a betegtornásztató-robotok.

A Csornai Margit Kórház dolgozóinak időnként ma is eszébe jut az az időszak, amikor még aktív betegellátás jellemezte az intézményt. Dr. Winiczai Zoltán is felidézi néha magában ezeket az éveket, ezért a jelenlévőkkel megosztotta egyik munkatársának biztató gondolatait: „Lehet, hogy sok beteget ti fogtok végleg meggyógyítani!”
– Az akut ellátás ideje amennyire csak lehet, lerövidült, de a biológiai óra egészen másképpen jár. A betegnek meg kell gyógyulnia, amihez elengedhetetlen a rehabilitáció. Utóbbi nagyon szép és nemes feladat. Az akut betegek fogadása és ellátása mellett az arra rászorulókat a sürgősségire irányítjuk – hangsúlyozta a neurológus főorvos.
Ugyancsak a betegek biztonságát szavatolja, hogy 24 órás ügyeletet biztosítanak és szakorvosi vizsgálat után döntik el, hogy felveszik-e a belgyógyászati osztályra, vagy továbbküldik őket a megfelelő helyekre.

A kórházigazgató a dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülésével kapcsolatban kifejtette: Sok nehézség árán jutottak el a mostani szintre, és további küzdelmekre számíthatnak, de remélhetőleg javul a szak- és kisegítő személyzet anyagi elismerése. Dr. Winiczai Zoltán szerint a mindennapi gondok ellenére jó irányban halad a csornai kórház helyzete.

Erdélyiné Orbán Gyöngyi ünnepi beszédében Semmelweis Ignác munkássát ismertetette, majd a társadalom egészségüggyel kapcsolatos megítéléséről beszélt. Az ápolási igazgató szerint a gyorsan terjedő negatív kritikák ellensúlyozása érdekében nagy szükség van a pozitív megerősítésre. Sajnos nagyon alacsony szinten van a lakosság egészségtudatos magatartása, pedig az egyén odafigyelése sokkal jobban befolyásolja a mindenkori állapotot, mint a gyakran felelősségre vont egészségügyi ellátórendszer.

A Semmelweis-napi megemlékezés végén kiemelkedő munkájáért díjazták a dolgozókat és a jól teljesítő munkahelyi csoportokat. Elismerésben részesült: Tóthné Varga Rita , Horváth Istvánné, Ölyüsné Kovács Szabina, Tudós Miklósné, Horváth Zsuzsanna, dr. Martos János, Lászlóné Szíjártó Gabriella, Tüskéné Szabó Annamária, Heiner Imréné, Szücs Bernadett, Boda Eszter, Kovács Vivien, Németh Andrea, Kissné Csik Éva, Tar Miklósné, Márczisné Kocsis Éva, Kiss-György Lászlóné, Bónáné Nagy Zsuzsanna, Baranyainé Élő Erzsébet, Röntgen osztály kollektívája, Rehabilitáció „C” osztály kollektívája.

Beküldés dátuma: 2017. 07. 10.

Kapcsolódó hírek

 • Megalakult a Csornai Református Missziói Egyházközség

  Csornán jövője van a reformátusoknak, ami az Úristen ajándéka, de azért a gyülekezett tagjainak is sokat kell tennie azért, hogy önálló közösségként vegyenek részt a református egyház életében – mondta dr.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play