Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A koronavírus-járvány utáni első „igazi” ballagás a Hunyadiban

– Nagyon nagy az öröm, hogy 2019 után ismét tarthatunk „igazi” ballagást – fogalmazott Kovács Istvánné a Hunyadi János Technikum végzős tanulóinak búcsúztatóján. Az igazgató a diákok „túlélőcsomagjába” javasolja tenni a következőket: a küzdeni tudást, a tapasztalást, a bölcsességet, a józanságot, a humánumot és a humort, valamint a kedvességet, a megszerzett tudást, de főleg a sok-sok szeretetet.

– Amikor az ember határozott cél felé tart, nagyon fontos, hogy az útnak is szenteljen figyelmet. Gazdag út ez, gazdagítják diákéveitek sikerei, örömei, az itt kötött barátságok, szerelmek, a közös élmények az osztálykirándulásokról, az online oktatásról, az iskolai rendezvényekről és a dolgozatok, szóbeli feleletek szorongásai, a mindennapok nehézségei. Raktározzátok el az élményeket, amelyek az iskolához kötnek: a diáknapok forgatagát, a házibajnokságok izgalmait, a feleletekben megtalált kapaszkodókat, a találkozó tekinteteket, mosolyokat – mondta Kovács Istvánné, aki szerint a diákok életük eddigi legszebb és legkülönlegesebb éveit töltötték a Hunyadiban, ahol nyolcvanhét diák búcsúzott az iskolától.
– A szívünkhöz nőtt fiatalokat útra bocsátva nem tehetünk mást, mint folytatjuk a munkát és újra, és újra erőt merítünk tapasztalatainkból – mondta az iskola igazgatója. A szülőkhöz szóltak következő gondolatai: Ha látják felnőni gyermeküket és látják, hogy eljutott valahova, tudják, nem volt hiábavaló az évek során nyújtott sok-sok szeretet és odaadás.
A rendezvényen részt vettek Nagy Zsolt, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese; Bella Imréné, Csorna Város Önkormányzatának tagja; dr. Forrai Zsolt rendőr ezredes; Kiss László tűzoltó ezredes, valamint a helyi intézmények vezetői, képviselői.
Pál Melinda, Pappné Szabó Alexandra és Szabó Erik osztályfőnök meghatódottan köszönt el diákjaitól. A 13. évfolyamos pedagógiás diákok is idén ballagtak, hiszen nekik tavaly elmaradt az ünnepség, és csak virtuálisan vehettek búcsút egymástól és az iskolától.

Beküldés dátuma: 2022. 05. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play