Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A közös élmény és emlék összehozza az embereket

Az osli falunapra minden évben szeretettel várják a szomszédos települések vezetőit és a gazdasági élet meghatározó szereplőit. A vendégszerető községbe évente visszatérnek osztrák és szlovák barátaik is. Fodor Józsefszerint a közös élmény és az emlékek összehozzák az embereket.

Osli polgármestere a megszokott vidámsággal köszöntötte a Rábaközi Televízió nézőit. Fodor József huszonhat éve szervezi a falunapi programokat, mégsem csökkent a lelkesedése. Osliban évente ez az egyetlen olyan nap, amikor megmozdul a falu teljes lakossága. A fellépők jelentős része környékbeli amatőr csoport tagjaként mutatja meg tehetségét. Idén a szombathelyi kötélugró klub tartott bemutatót, továbbá Oszvald Marika tanítványai szórakoztatták a közönséget.
Az időjárás általában kegyes volt az osli emberekhez, hisz a falu vezetőjének emlékezete szerint az eltelt negyedszázadban csupán egyszer fordult elő, hogy a sátrakat elvitte a szél. Az elszármazottak közül sokan hazajönnek ilyenkor, hogy egy, két, esetleg öt év után találkozzanak ismerőseikkel és meglátogassák a rokonokat.
Aki ritkábban fordul meg Osliban, hamarabb észreveszi a falu fejlődését, mint az állandó lakosság. Fodor József úgy gondolja, hogy a településen élők benne vannak a mindennapok sodrásában, ezért nehezebben észlelik a kedvező változásokat.
Az osli önkéntes tűzoltó egyesület 2019-ben ünnepli megalapításának 130. évfordulóját, mely alkalomból nagyszabású rendezvényt terveznek. A falu mindenben számíthat a lánglovagokra, ők azok, akik állandóan „hadra foghatóak” – hangsúlyozta a község első embere.
Fodor József megköszönte a lakosság falunapi részvételét, valamint azt, hogy huszonhat esztendeje, minden választáskor bizalmat szavaznak neki az emberek. Osliban jelentős beruházásokkal nem büszkélkedhetnek, de folyamatosan pályáznak és saját erőből próbálják fejleszteni a községet. Több száz méter járda épült az utóbbi időben, aszfaltos utak is készültek. Gőzerővel dolgoznak az orvosi rendelő korszerűsítésén, és még ebben a hónapban szeretnék átadni a lakosságnak. A polgármester azt javasolja az embereknek, hogy ne csak akkor látogassák a háziorvost, amikor bekövetkezett a baj, mert időben gondolni kell a megelőzésre. Fodor József végül megköszönte a Rábaközi Televízió falunapi közreműködését, hisz munkánk eredményeként a távolabbi településeken is értesültek az osliak nyári rendezvényéről.

Beküldés dátuma: 2017. 07. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés