Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A közösségi kemence köré épülhet a Rábapordány központja

Mivel fokozatosan csökken a gyermeklétszám, a nyugdíjasok pedig mind többen vannak, az óvodaépületben helyeznék el az időseket – tudtuk meg Rábapordány polgármesterétől, aki idősek otthonát tervez a településre.

 – Lassan két éve vagyok a település vezetője. Igyekszünk a lehetőségeinkhez mérten minél több projektet megvalósítani – mondta Rábapordány elképzeléseiről Visy László polgármester. Jól jött a falunak az adósság konszolidációs pénz, melyből megkezdték, és jövőre folytatják a kultúrház felújítását. Az elmúlt másfél év alatt 2500 méter járda épült a községben, amit idén tovább gyarapítanak. Gyerek, illetve felnőtt filmekkel szeretnék működtetni a helyi mozit.

Rábapordányban jelenleg tíz civil szervezet működik. Viszonylag újnak számít a két éve alakult a Civilek Rábapordányért Mozgalom, melynek közreműködésével közösségi kemencét építettek a település központjában. Baráti, családi társaságoknak szánják az idén beüzemelésre kerülő kemencét, mely szabadtéri főzési, sütkérezési lehetőséget kínál a szabadidőben.
A Pásztori felé vezető út melletti rész eddig vízgyűjtő területként funkcionált, ezért úgy tervezik, hogy idővel eltűnik onnan a nádas.
Szeretnék parkosítani ezt a területet, ahova padok kihelyezését is tervezik. Közepére olyan kis szigetszerű képződményt álmodtak, amely magas talajvíz esetén tóként működhetne, de szárazabb időben is szeretnék rendben tartani.
Rábapordány is küzd a csökkenő gyermeklétszámmal, így szeptembertől tizenhat kicsit várnak az óvodába. A település vezetői azon gondolkodnak, hogy kisebb épületbe helyeznék át az intézményt, mert a jelenlegit méreteinél fogva nem tudják belakni. Az épületben idősek otthonát akarnak kialakítani pályázati pénzből.

 

A rábapordányi falunapot június első szombatján tartják évek óta. A délelőtt a gyermekeknek szervezett foglalkozásokról és a sportról szólt. A focipályán a Bozsik-program keretében tartottak labdarúgó-mérkőzést, az iskolaudvaron pedig amatőr csapatok mérkőztek meg egymással. A pedagógusok és a családsegítő szolgálat munkatársai játszóházat szerveztek a kisebbeknek. Visy László polgármester köszöntője után a rábapordányi óvodások és a helyi tánccsoport mutatta be műsorát. A Belvárosi Betyárok vidám zenés bemutatóját követően a nyugdíjasklub lépett fel. Estefele akrobatikus táncshow-ban gyönyörködhetett a közönség. A tombolasorsolás alkalmával értékes tárgynyeremények találtak gazdára. Az esti sztárvendég a Muzsika TV-ből ismert Daavid volt, akit a Gramy zenekar váltott a pódiumon.
A település civil szervezetei készítik el a vendéglátás nélkülözhetetlen kellékeit, a jelképes összegért elfogyasztható finom ételeket.

Beküldés dátuma: 2016. 06. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek