Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A kultúráért nem feltétlenül kell a nagyvárosba menni

Fennkölt hangulatban kezdődött a bágyogszováti egyházközség családi majálisa, miután a győri bazilika idén nyolcvanadik évfordulóját ünneplő Palestrina kórusa Katona Tibor karnagy vezetésével a reneszánsz zene első igazi nagymesterének, a flamand származású Josquin de Prés, Ave vera virginitas (tengernek fényes csillaga) című motettájával köszöntötte a Szűzanyát a község templomában. Szinte megfeledkezve a rájuk váró sok-sok mulatságról, még a gyerekek is fesztelenül hallgatták a gyönyörű kórusműveket. A csornai származású Bognár István – aki jelenleg a soproni Szent Margit-templom plébánosa – által bemutatott szentmise után a Család Éve programhoz kapcsolódott a kicsiknek és nagyoknak szóló délutáni rendezvény. A szervezők minden lehetséges helyet kihasználtak, hogy jól érezze magát a közönség: a garázsban főtt az őz- és sertéspörkölt, az asszonyok palacsintával készültek, a sátor alatt zajlott a rajzverseny, mögötte pedig veterán autókban gyönyörködhettek a négy kerék szerelmesei, hátul pedig ugrálóvár vonzotta mágnesként a kicsiket. A közeli büfében további ínyencségeket lehetett beszerezni. A zserbó- és pogácsasütő-verseny után estefelé Csorba János zenekarvezető irányításával a győri Friend Big Band koncertje szórakoztatta a nagyérdeműt.
– A család az életet jelenti Horváth Istvánné számára, akinek rokonai kissé szétszóródtak a környéken, de tartják a kapcsolatot. Németh Zoltánné két nagylánya már férjhez ment, és négy fiú unokával gyarapodott a család. Amikor csak tehetik, összejön a família; jót esznek, isznak, beszélgetnek, az idősebbek elmondják fiatalkori történeteiket. – A legtöbb család összetart, kivételek meg mindig voltak – tette hozzá Horváth Ferencné.
Németh István plébános a katolikus püspöki kar gondolatát idézte, amikor arról beszélt, hogy az egészséges lelkületű keresztény családokból, mint apró sejtekből épülhet fel a társadalom egésze. Mivel a bágyogi és a szováti egyházközséghez alig több mint egy éve kapcsolódott Bodonhely, valamint Rábaszentmiklós, még össze kell szoknia a családoknak - jegyezte meg a pap. – A közeledést és az egységet próbáljuk ezzel a rendezvénnyel megvalósítani – hangzott az interjúban.  A bágyogszováti pap rendezvényszervezői mivoltáról így nyilatkozott: az ilyen és ehhez hasonló összejövetel az emberek javát szolgálja,  mivel a lelkipásztor a közösségért van,  maga is igyekszik hivatását e célnak szentelni.

Beküldés dátuma: 2011. 06. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play