Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A lakossággal karöltve tervezik Csorna fejlődését

Számtalan példa, az elmúlt években megvalósult beruházás bizonyítja, hogy a város vezetői csak a lakossággal együtt képesek a település fejlesztésére és sikeres rendezvények lebonyolítására. – Köszönjük a csornaiak türelmét és kitartását – mondta dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester első idei televíziós interjújában.

– A mögöttünk hagyott 2016-os esztendő sok olyan emlékezetes eseményt hozott városunk életében, melyekre joggal lehetünk büszkék – fogalmazott dr. Bónáné dr. Németh Katalin. Csorna polgármestere új évi köszöntőjében beszélt azokról a tavalyi esztendőben beadott pályázatokról, melyek pozitív elbírálásában reménykedik a város. Amennyiben megkapják a támogatást, többek között új bölcsőde és szolgáltatóház épülhet Csornán, továbbá megújult csapadékvíz elvezetőrendszer és kerékpárút-hálózat könnyíti meg a mindennapokat. A tervek közt számos felújított épület, továbbá új kézilabdacsarnok és ipari park is szerepel. A lehetőségekhez képest 2017-ben folytatódik a város útjainak rendbe tétele.
A városvezető végül megjegyezte: Az új esztendőben fokozatosan, lépésről lépésre szeretnének a közösen megfogalmazott célokért dolgozni, melyben számítanak a lakosság támogatására.

 

Major András szerint összetett, eseménydús, a város életében is jelentős változásokat eredményező évet tudhatunk magunk mögött. – A teljes képviselő-testület nevében mondhatom: azért dolgozunk, hogy orvosoljuk gondjainkat, tervezzük a jövőt. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy napról napra jobbá tegyük Csornát – hangsúlyozta az alpolgármester.

Major András a tavalyi esztendőt értékelve megemlítette azokat a felújított utcákat, amelyeken ma már kényelmesen autózhatnak az emberek. A parkosítás, a virágosítás és a megújuló dekorációk mind szebbé tették a város. 2016-ban tovább bővültek Csorna testvérvárosi kapcsolatai. Örömteli, hogy a várossá avatás 45. évfordulója alkalmából szervezett nagyrendezvényre több ezren kilátogattak. Az önkormányzat a jövőben is támogatni kívánja a fiatalokat, a fiatal házaspárokat abban, hogy a településen találják meg boldogulásukat.
Az alpolgármester a Rubato Band fúvószenekar hagyományos újévi koncertje előtt a művelődési központban köszöntötte a megjelenteket és megköszönte mindazok munkáját, akik a város gyarapítása érdekében tevékenykedtek. Az összefogás erejére utalva megjegyezte: – Ha úgy tetszik, mindannyian egy zenekarban játszunk, s így vagy úgy részesei vagyunk annak az előadásnak, amely a társadalmi harmónia kereséséről szól.

Beküldés dátuma: 2017. 01. 09.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play