Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A lakossággal karöltve tervezik Csorna fejlődését

Számtalan példa, az elmúlt években megvalósult beruházás bizonyítja, hogy a város vezetői csak a lakossággal együtt képesek a település fejlesztésére és sikeres rendezvények lebonyolítására. – Köszönjük a csornaiak türelmét és kitartását – mondta dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester első idei televíziós interjújában.

– A mögöttünk hagyott 2016-os esztendő sok olyan emlékezetes eseményt hozott városunk életében, melyekre joggal lehetünk büszkék – fogalmazott dr. Bónáné dr. Németh Katalin. Csorna polgármestere új évi köszöntőjében beszélt azokról a tavalyi esztendőben beadott pályázatokról, melyek pozitív elbírálásában reménykedik a város. Amennyiben megkapják a támogatást, többek között új bölcsőde és szolgáltatóház épülhet Csornán, továbbá megújult csapadékvíz elvezetőrendszer és kerékpárút-hálózat könnyíti meg a mindennapokat. A tervek közt számos felújított épület, továbbá új kézilabdacsarnok és ipari park is szerepel. A lehetőségekhez képest 2017-ben folytatódik a város útjainak rendbe tétele.
A városvezető végül megjegyezte: Az új esztendőben fokozatosan, lépésről lépésre szeretnének a közösen megfogalmazott célokért dolgozni, melyben számítanak a lakosság támogatására.

 

Major András szerint összetett, eseménydús, a város életében is jelentős változásokat eredményező évet tudhatunk magunk mögött. – A teljes képviselő-testület nevében mondhatom: azért dolgozunk, hogy orvosoljuk gondjainkat, tervezzük a jövőt. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy napról napra jobbá tegyük Csornát – hangsúlyozta az alpolgármester.

Major András a tavalyi esztendőt értékelve megemlítette azokat a felújított utcákat, amelyeken ma már kényelmesen autózhatnak az emberek. A parkosítás, a virágosítás és a megújuló dekorációk mind szebbé tették a város. 2016-ban tovább bővültek Csorna testvérvárosi kapcsolatai. Örömteli, hogy a várossá avatás 45. évfordulója alkalmából szervezett nagyrendezvényre több ezren kilátogattak. Az önkormányzat a jövőben is támogatni kívánja a fiatalokat, a fiatal házaspárokat abban, hogy a településen találják meg boldogulásukat.
Az alpolgármester a Rubato Band fúvószenekar hagyományos újévi koncertje előtt a művelődési központban köszöntötte a megjelenteket és megköszönte mindazok munkáját, akik a város gyarapítása érdekében tevékenykedtek. Az összefogás erejére utalva megjegyezte: – Ha úgy tetszik, mindannyian egy zenekarban játszunk, s így vagy úgy részesei vagyunk annak az előadásnak, amely a társadalmi harmónia kereséséről szól.

Beküldés dátuma: 2017. 01. 09.

Kapcsolódó hírek

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play