Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A legjobb ápolás- és szakszemélyzet dolgozik a csornai kórházban

A HáziPatika.com által nyolc évvel ezelőtt alapított elismeréseket idén öt kategóriában osztották ki az állami finanszírozással működő fekvőbeteg-intézmények között. A szakma komolyan veszi és figyelemmel kíséri az internetes szavazást, és annak végeredményét. A több mint száz éve működő csornai kórház elsődleges feladata a gyógyítás, amely mellett nagy hangsúlyt helyeznek a kutató-fejlesztő munkára, ezen belül a különböző gyógyszerek tesztelésére és az új vizsgálati, valamint műtéti eljárások bevezetésére.

A Margit Kórház személyzete második otthonának tekinti  munkahelyét, ahol szinte családként működnek együtt.
Dr. Winiczai Zoltán szerint a kezdettől fogva nyilvánvaló, hogy a szakszemélyzet a csornai kórház legfőbb erőssége. A magasan képzett dolgozók többsége évtizedek óta ebben az intézményben dolgozik, és szoros kapcsolatot tart a lakossággal. Az igazgató főorvos az internetes szavazásról elmondta: mára kifinomult a rendszer, és az egyedi regisztrációhoz kötött voksolásnál nem fordulhat elő, hogy valaki kétszer is ráklikkeljen a kiválasztott intézmény nevére. A kórházak értékelésének egyébként több kritériuma volt, melyek alapján egytől ötig osztályozták az intézményeket. Ilyenek az orvos-szakmai ellátás, a már említett ápolás- és szakszemélyzet, az infrastruktúra, az ellátás (étkeztetés és egyéb tényezők), valamint a környezet és tisztaság. Dr. Winiczai Zoltán utalt arra, hogy az infrastruktúra kategóriájában azért nem számíthattak jobb szavazati arányra, mert az épület egy része jelentősen amortizálódott, amiből tovább következik, hogy a higiénia sem látszik olyannak, amilyen valójában. Az orvos-szakmai szempontok mérlegelése szerint viszont a csornai kórház – a kb. százhúsz hazai intézmény közül – megszerezte az előkelő hetedik helyet, amire szintén büszkék lehetnek.
Az átalakuló kórház 24 órás belgyógyászati ügyeletet lát el bizonyos esetekben, az aktív részlegen pedig szintén fogadják a betegeket. Egyes speciális esetekben mentővel szállítják a pácienseket Győrbe. A sebészeti szakrendelés a nem súlyos betegségeket leszámítva reggeltől estig a rendelkezésre áll. A hétvégi ügyelet kialakításához több emberre és pénzre lenne szükség – hangzott az interjúban.

Az „Év kórháza” díjjal járó erkölcsi elismerés óriási erőt és energiát ad a szakszemélyzetnek az egyénre szabott betegellátáshoz.
A struktúraváltásban érintett, megszüntetett osztályok dolgozóinak jelentős része nem távozott az intézményből, de sajnos néhányuktól meg kellett válni, mert ragaszkodtak korábbi szakmájukhoz – mondta  Pénzváltó Istvánné. A helyben maradó munkatársak valamennyien beilleszkedtek új munkakörükbe – magyarázta az ápolási igazgatóhelyettes. Kolléganői nevében hozzátette: mindenki nagy hivatástudattal és empatikus készséggel felvértezve tesz eleget a felfokozott elvárásoknak, és sokan a munka mellett vállalják a továbbképzést.
Beküldés dátuma: 2013. 01. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play