Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A legmagasabb éremért küzdenek a beledi focisták

Jakab Zoltán a BSE elnöke leszögezte: a tíz alkalom elegendő arra, hogy méltóképpen megőrizzék a Nicken eltemetett focista emlékét, és a folytatásban is nívós teremtornát fognak rendezni. Zalka Ferencet, a beledi sportegyesület volt labdarúgóját a legszakszerűbb beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni a 2002 áprilisában bekövetkező rosszullétét követően. Edzője a megyei I.osztályú Kimle-Beled mérkőzésen, a 80.percben döntött úgy, hogy leülteti a kispadra. A mentősök majdnem háromnegyed órán át küzdöttek az addig egészségesnek tűnő  33 éves fiatal játékos életéért, de sajnos mind hasztalan.
Belednek megszakadt a korábbi kiváló sportkapcsolata a szlovák Imely községgel, ezért az idei rangadó már nem nevezhető nemzetközinek. A répcelakiak minden alkalommal megjelennek a teremtornán, és  rajtuk kívül benevezett a kupára a rábakecöli, a répcementi, a mihályi és az uraiújfalui csapat. Sok csapattagot az motivál a bajnokságon, hogy annak idején együtt játszott Zalka Ferenccel.  Jakab Zoltán elmondta, hogy a felkészülési időszakban alkalmatlanok a játékra a kinti pályák, ezért kihasználják a sportcsarnok adta lehetőségeket. Amire a focisták kicsiben képesek, azt a nagy füves területen is meg fogják valósítani - fogalmazott az elnök - és egyébként sem árt a gyakorlás. Az edzőmérkőzések január végén indultak el, és innentől kezdve hétvégenként készülnek a megyei II.osztályú küzdelmekre. Jövőre százesztendős lesz a klub, ezért Jakab Zoltán már most tudatosítja a belediekben, hogy kemény edzésekkel és csapaton belüli erősítéssel készülnek az alkalom méltó megünneplésére.
Ha már bajnokságról esett szó, akkor hátulról előre haladva következzen a végeredmény: mihályi, rábakecöli, uraiújfalui, beledi, répcementi  és répcelaki SE csapata.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés