Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A legnagyobb csornai kitüntetést kapott városától

„Áder János pályafutása egy becsületes, magyar ember töténete. Olyan magyar emberé, aki egy vidéki kisvárosból, Csornáról, a Rábaköz fővárosából indulva járta meg Győrt, Budapestet és Brüsszelt, majd 2012. május másodikán Magyarország köztársasági elnöke lett.
Áder János 1959. május 9-én született a család első gyermekeként. Édesapja az egyik helyi bolt helyettes vezetője volt, édesanyja pedig az egészségügyben dolgozott. A család a rábaközi emberek hagyományait követve a tudás, a szorgalom és a teljesítmény tiszteletén nyugvó értékek szerint élt.
Áder János Csornán, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ elődintézményében kezdte tanulmányait, majd a győri Révai Miklós Gimnáziumban érettségizett és 1983-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát.
Áder János rendszerváltó politikusaink egyike. Részt vett a történelmi jelentőségű 1987-es lakiteleki találkozón, majd az 1989-es Ellenzéki és Nemzeti Kerekasztal tárgyalásokon is, ahol fontos szerepe volt a demokratikus választási rendszer kidolgozásában. Az első szabad országgyűlési választáson, 1990-ben a Fiatal Demokraták Szövetségének jelöltjeként országgyűlési képviselővé választották. Szülővárosában, Csornán háromszor lett egymás után egyéni országgyűlési képviselő. Folyamatosan részt vett az Országgyűlés alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottságának munkájában. Csorna és a rábaközi települések szinte mindegyike nagyon sokat köszönhet dr. Áder János kitartó munkájának: számtalan kis- és nagyközségi templom, sportöltöző, polgármesteri hivatal, iskola és óvoda, művelődési otthon, út és járda felújítása ill. megépítése fűződik nevéhez. Szülővárosa, Csorna méltán büszke szülöttére: a Botond utcai bérlakások felépülése, az Arany János Iskola Erzsébet királyné utcai épületének megépítése, a Tejporgyár megmentése, a Margit Kórház többütemű fejlesztése, épületfelújításai és eszközbeszerzései, a volt laktanya területén inkubátorház és munkahelyteremtő beruházások letelepítése mind-mind együtt emlegetendők dr. Áder János nevével.
1998-ban a Magyar Országgyűlés elnökévé választották, mely tisztséget 2002-ig látta el. Házelnöki tevékenységével nemzetközi szintéren is erősítette hazánk megbecsülését.  2009-ben dr. Áder Jánost az Európai Parlament tagjává választották. Uniós képviselői munkája során is éppoly kitartó alapossággal, lelkiismeretesen dolgozott, mint minden korábbi megbízatásán.
Dr. Áder János olyan ember, aki megtapasztalta a kemény kétkezi munka szigorú világát, aki ismeri, mit jelentenek a saját erőből való boldogulás küzdelmei, aki  jól ismeri a jogtudomány összetettségét, és aki a politikai élet útvesztőiben is mindig az egyenes utat követte. Volt parlamenti képviselő, házelnök, európai uniós politikus, de bármilyen kihívás elé is állította az élet, mindig megmaradt annak az egyenes rábaközi embernek, akit szerény anyagi körülmények között élő szülei példás erkölcsi értékekkel vérteztek fel.
Az úton, amely mögötte van, és amelyen halad, mindig mellette állt és áll felesége, dr. Herczegh Anita, s 27 éve megkötött házasságuk során született négy gyermekük. 
Akik közelről ismerik, pontosan tudják róla, Áder János olyan ember, aki sosem a tisztségre jelentkezik, de mindig megfontoltan, alázattal, higgadtan és nagy körültekintéssel tett és tesz eleget az általa vállalt feladatoknak. Magyarország Köztársasági Elnökeként is büszkén vallja csornai származását, az itt élő emberek értékrendjét.
Dr. Áder János eddigi élet-műve és munkássága elis-meréseként, a város hírne-vének öregbítéséért vált méltóvá a Csorna Város Díszpolgára kitüntető cím elnyerésére. Elnök Úr! Minden csornai ill. rábaközi polgár nevében szívből gratulálunk és kívánunk Önnek jó egészséget magyar nemzeti egységünk képviseletéhez.” Beküldés dátuma: 2012. 10. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés