Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A legnagyobb siker, ha segíthetnek az embereknek

A Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ valamennyi álláshelye betöltött, amit az intézményben nagyon pozitívan értékelnek, hiszen valamennyi feladatkörre találtak megfelelő végzettségű szakembert.

Odoricsné Buthi Krisztina másfél éve vette át a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ vezetését.Tavaly tizenöt munkatársat vettek fel az intézménybe, mivel az újonnan hozzájuk csatlakozó települések révén bővült a házi segítségnyújtásban részesülő ellátottak köre. 2017-ben indult a fogyatékkal élők, valamint a pszichiátriai ellátásban gondozottak fejlesztő foglalkoztatása, mely programba egyelőre hét személyt vontak be. Az év végén beadott pályázatnak köszönhetően további három évre meghosszabbították a lehetőséget. 2018. január 1-jétől a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjától átvették az ételszállításal járó feladatokat, A munkát a pályázati forrásból beszerzett kisbusszal oldják meg. A gépjárművet személyszállításra is használják. A mihályi, a kapuvári és a beledi iskolába októbertől bevezetésre került a szociális munka, amit az intézmény régebbi dolgozói látnak el, emiatt két új szakembert vettek fel. A kapuvári gimnáziumban közel száz ajándékcsomagot állítottak össze a gyerekek a pályázati forrásból szervezett adománygyűjtő „Cipősdoboz” akció keretében. A Győri Széchenyi István Egyetem Szociális Munka Tanszékének civil szervezetével közösen elnyert konzorciumi pályázat keretében nőket segítő programokat, képzéseket szerveznek.
– Változnak az emberek, változik a társadalom, ezért mások a problémák is. Nem mindig az anyagiakon van a hangsúly, egyre több a magatartás zavar, mert nem tudják feldolgozni a gondokat. Azt tartom a legnagyobb sikernek, ha olyan lehetőségeket tudunk kínálni a lakosságnak, amelyek valódi szükségletekre épülnek, mert hiába van egy-egy jó program, ha arra nincs igény a településeken – fogalmazott Odoricsné Buthi Krisztina, aki szerint ki kell alakítani a problémamegoldó szemléletet.

Beküldés dátuma: 2018. 01. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek