Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A legnagyobb siker, ha segíthetnek az embereknek

A Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ valamennyi álláshelye betöltött, amit az intézményben nagyon pozitívan értékelnek, hiszen valamennyi feladatkörre találtak megfelelő végzettségű szakembert.

Odoricsné Buthi Krisztina másfél éve vette át a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ vezetését.Tavaly tizenöt munkatársat vettek fel az intézménybe, mivel az újonnan hozzájuk csatlakozó települések révén bővült a házi segítségnyújtásban részesülő ellátottak köre. 2017-ben indult a fogyatékkal élők, valamint a pszichiátriai ellátásban gondozottak fejlesztő foglalkoztatása, mely programba egyelőre hét személyt vontak be. Az év végén beadott pályázatnak köszönhetően további három évre meghosszabbították a lehetőséget. 2018. január 1-jétől a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjától átvették az ételszállításal járó feladatokat, A munkát a pályázati forrásból beszerzett kisbusszal oldják meg. A gépjárművet személyszállításra is használják. A mihályi, a kapuvári és a beledi iskolába októbertől bevezetésre került a szociális munka, amit az intézmény régebbi dolgozói látnak el, emiatt két új szakembert vettek fel. A kapuvári gimnáziumban közel száz ajándékcsomagot állítottak össze a gyerekek a pályázati forrásból szervezett adománygyűjtő „Cipősdoboz” akció keretében. A Győri Széchenyi István Egyetem Szociális Munka Tanszékének civil szervezetével közösen elnyert konzorciumi pályázat keretében nőket segítő programokat, képzéseket szerveznek.
– Változnak az emberek, változik a társadalom, ezért mások a problémák is. Nem mindig az anyagiakon van a hangsúly, egyre több a magatartás zavar, mert nem tudják feldolgozni a gondokat. Azt tartom a legnagyobb sikernek, ha olyan lehetőségeket tudunk kínálni a lakosságnak, amelyek valódi szükségletekre épülnek, mert hiába van egy-egy jó program, ha arra nincs igény a településeken – fogalmazott Odoricsné Buthi Krisztina, aki szerint ki kell alakítani a problémamegoldó szemléletet.

Beküldés dátuma: 2018. 01. 30.

Kapcsolódó hírek

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play