Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A lelkész a civil szférát erősítené

A pünkösd a keresztény egyház egyik fő ünnepének számít. A Csorna-kapuvári Evangélikus Egyházközség gyülekezeti napon emlékezett a csornai templom felszentelésének 84. évfordulójára.

 Kapi Béla püspök 1930. június 9-én szentelte fel a csornai evangélikus templomot, ezért a gyülekezet – civil szervezetekkel karöltve – pünkösd előtti szombaton tartotta meg közösségi összejövetelét. Az evangélikus templom udvarán felállított színpadon nótaműsorok és rock-koncertek váltották egymást. Kiss Balázs bűvész bemutatója formabontónak tekinthető, hisz ilyen jellegű produkciót ezen a helyen még nem láthatott a csornai közönség.
A résztvevők többek között belekóstolhattak a fazekas mesterség fortélyaiba, de volt, akit az íjászkodás jobban vonzott. A gyülekezeti napra megjelentek továbbá látványos rendőrségi kutyás bemutatón szórakozhattak.
A rendezvény céljáról Tubán József beszélt: Olyan alkalmat kívánunk teremteni az egyházközség tagjainak, hogy ne csak az istentiszteleteken találkozzanak.
– Együttműködő partnereink a különböző helyi civil szervezetek, melyek tagjai szintén megjelentek a rendezvényen, s ily módon egyféle civil összefogást szeretnénk példázni az embereknek – tette hozzá a lelkész, aki úgy gondolja, hogy a kisvárosban élen kell járniuk civileknek, erősítve a helyiek identitástudatát.

Beküldés dátuma: 2014. 06. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés