Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A magzati szívhang a világ legszebb muzsikája

Szücsné Fülöp Mária többször átélte azt a pillanatot, amikor felsír az életerős újszülött, jelezve, hogy megérkezett közénk. A szülészet dolgozója sok csecsemő világrajövetelénél közreműködött.

Szücsné Fülöp Mária több min harminc éve mindenki megelégedésére látja el feladatait a csornai Margit Kórházban. Az általános ápolónői és asszisztensi, valamint szülésznő képesítéssel rendelkező, több szakmai továbbképzésen részt vett egészségügyi dolgozó nem számított ekkora figyelemre: idén nyáron Csorna Szolgálatáért Díjjal ismerték el munkáját. A városi kitüntetés megerősíti abban, hogy érdemes folytatni, amit eddig csinált. Az asszisztens tevékenysége nem a széles nyilvánosság előtt történik, mégis pozitív visszajelzést kapott környezetétől.
– A kollektíva jelentősen befolyásolja az ember munkáját. Régebben nagy létszámmal dolgoztunk, de most kicsi osztályként működünk. Ennek következtében most még szorosabb kapcsolatban vagyunk egymással – mondta Szücsné Fülöp Mária. Szerinte a vidámság és a hivatásszeretet a betegek gyógyulását is elősegíti.
A nehezebb döntések meghozatalakor mindig számíthatott közvetlen hozzátartozói támogatására. Köztudott, hogy az egészségügy nem tartozik a túlfizetett ágazatok közé, ezért érződött az otthoni költségvetésen, amikor a szülészetről a szakrendelőbe került. A ’90-es évek kórház-rekonstrukciója utáni években dr. Ruzsicska Tibor főorvos kérésére elvállalta a szülészet-nőgyógyászati ambulancia vezetőasszisztensi feladatait.
Szücsné Fülöp Mária munkája sok szépséget tartogat: nagyon jó a családfenntartó szerepre készülő fiatalok örömében részesülni, főleg, ha hosszabb idő után érkezik a rég várt gyermekáldás. Az asszisztensnő gondoskodó munkája később sem ér véget, mert a felelősen gondolkodó, felnőtté érett nők részt vesznek a szűrővizsgálatokon. A kismamák a terhesgondozás keretein belül, a várandóság 36. hetétől magzati szívhang vizsgálatra járnak az ambulanciára.
– Számomra ez a legszebb dallam, ami tulajdonképpen az élet muzsikája – fogalmazott az Csorna Szolgálatáért Díjjal kitüntetett asszisztensnő, aki a jövőben is embertársaiért szeretne dolgozni.

Beküldés dátuma: 2014. 07. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés