Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A makketező fiú idővel nagy gépre szállna

Tuba Bence makettjei és legófigurái lassan kinövik jelenlegi helyüket. A középiskolás nem nagyolja el hobbiját sem, ezért néha egy teljes hetet is rászán az apró tárgyak elkészítésére. A félig-meddig alkotótevékenység legizgalmasabb része az összeszerelés és a festés.

A mezőgazdasági gépésztechnikusnak tanuló Tuba Bence szabadidős elfoglaltságairól mesélt a televízió nézőinek. Egyik kedvelt elfoglaltsága a legóépítés, melyhez előzetes koncepció nélkül fog hozzá, hiszen menet közben úgyis kialakul a kívánt forma. Némileg tanulmányaival, illetve érdeklődési körével függ össze, hogy legutóbb Rába-Steiger traktort és kombájnt, valamint harckocsit rakott össze az apró elemekből.
Bence a makettezést öt-hat éve kezdte: első műve egy repülőgép volt, ezután pedig főleg harci járművek, teherautók, tengeralattjárók kicsinyített mását állította elő. A fiú általában rajz alapján kezdi a munkát, majd a sablonból kivágja az alkatrészeket, mely után a sorjázás, a reszelés és a díszítés következik. A kézügyességet igénylő tevékenységből sok időt visz el a festés, ezért a bonyolultabb mintáknál néha édesanyja veszi át ezt a feladatot.
A harmadikas tanuló egyik kedvence működőképes repülőgépmodellje, melyet részben maga rakta össze. Első felszállásra alkalmas gépét sajnos összetörte, ezért répcelaki ismerőseitől leste el a mini repülő szakszerű irányítását.
A sokoldalú beledi fiatalember mindezek mellett a lövészetet is gyakorolja. Eddigi versenyein FÉG 68-as kispuskával tíz lövésből 50-70 köregységet ért el az 50 méteres távon.
A csornai Csukásba járó diák nyári gyakorlatát az egyik beledi mezőgazdasági cég gépműhelyében töltötte. Az egyszerűbb feladatokat egyedül is el tudta végezni, a bonyolultabb műveleteknél pedig a tapasztaltabb mesterek segítették.
A széles érdeklődési körrel rendelkező fiatal ilyen előzmények után is képes volt meglepetést okozni: megragadta őt a mozdonyok látványa, ezért gyakran fényképez a pályaudvaron. – Mivel jól keresnek, gondoltam, elmegyek mozdonyvezetőnek – tette hozzá Bence, akinek úgy tetszik a vasút, ahogy a mai formájában megismerte.

Beküldés dátuma: 2017. 08. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play