Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A megmaradásukért küzdenek

Mostanság többször szóba kerül, hogy meg kell akadályozni a kis települések sorvadását, de a lassú leépülés ettől függetlenül feltartóztathatatlanul megindult. Molnár Sándor csak abban bízik, hogy jó sokáig elhúzódik ez a folyamat, így unokái életében sem fog még elnéptelenedni Vásárosfalu.

Már csak a Vásárosfalu határában épülő Szilsárkány-Hegyfalu között épülő útszakasz hiányzik ahhoz, hogy végigautózzunk az M86-oson Csornától Szombathelyig. A temetőnél indul a felüljáró, amely az M86-os út és a Linkó (Keszeg-ér) felett halad át és köti össze Vásárosfalut a régi 86-os főúttal. A temetőnél parkoló építését tervezzük, ami megkönnyíti a gépjárművel érkezők itt tartózkodását. Az M86-os gyorsforgalmi útra a beledi benzinkút közelében lehet legközelebb ráhajtani.
Az elmúlt egy-másfél év igen csak próbára tette a vásárosfaluiak türelmét, mert viszonylag nagy kerülővel tudtak csak átmenni Beledre. A jelenlegi helyzet szerint pedig nagyon sok autó halad át a településen, hiszen Vas megye, illetve a Rábakecöl irányából érkezők csak Vásárosfalun keresztül juthatnak el Beledre vagy Kapuvárra.

– Én valamikor nagyon optimista voltam, mert úgy gondoltam, hogy ha megépülnek a közművek és elkészül az úthálózat, egyre több fiatal kap kedvet a vidéki élethez. Azt nem mondom, hogy elnéptelenedett a falu, ugyanakkor látni kell, hogy a 21. század nem kedvez a kis településeknek – mondta Molnár Sándor, aki azért bízik a helyiek lokálpatrióta érzéseiben, ezért mindent megtesznek a község fennmaradásáért.
Vásárosfalura nem jellemző a munkanélküliség. Ha mégis akad egy-egy munkanélküli személy, az mindig csak átmeneti jellegű, továbbá a polgármesternek nincs tudomása olyan családról, amelynek a minimálbérnél kisebb összegből kellene fenntartania magát. A községben 300 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kapnak a letelepülő fiatal családok. Az összeg a régi házak felújítására is vonatkozik. Pályázati pénzből szeretnék korszerűsíteni a polgármesteri hivatal tetőzetét, valamint járdafelújítást is terveznek.

Beküldés dátuma: 2016. 07. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés