Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A megye előzetes véleménygyűjtése

A megyei önkormányzat egyik legfontosabb kötelezően ellátandó feladatára kívánta felhívni a nyilvánosság figyelmét azon a három különböző helyszínen és időpontban megtartott konferencián, amelyet televíziónk a kapuvári városházán rögzített. Azok a településvezetők, önkormányzati szakemberek, cégek és civil szervezetek képviselői vettek részt a programon, akik élni kívántak a véleményezési lehetőséggel. Összehasonlítva Zala és Vas megyével, a résztvevők közül néhányan a fürdőfejlesztésre szánt összegeket hiányolták a térségben, hisz megyénket elkerülték az ilyen jellegű nagyobb projektek, ezért a téma a jövőben is szerepelni fog a pályázatfigyelő rendszerekben. Kapuvár szintén számít a termálvízzel kapcsolatos forrásokra, hisz nemcsak ennek révén, de kerékpárútjaival is szeretne bekapcsolódni az országos idegenforgalom vérkeringésébe.
A konferencia szervezői összességében azt szeretnék elérni, hogy az Európai Unió a 2014 és 2020 közötti időszakra olyan operatív programot fogadjon el, amely Győr-Moson-Sopron megye mind a 183 települése számára előnyös lehet – mondta el véleményét Kóczán Zoltán. A megyei közgyűlés alelnöke azon dolgozik, hogy a Rábaközben is élni tudjanak az uniós támogatások adta lehetőségekkel. A több fordulós tárgyalásra tervezett  koncepciót első körben szeptember végén hagyják jóvá, amit a megyei közgyűlésben újabb megbeszélések követnek, ezért folyamatosan fogadják az építő jellegű hozzászólásokat és véleményeket.
Beküldés dátuma: 2012. 09. 26.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek