Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A Molnár TV Kft. válaszol a Korona egyesület kérdéseire

Dr. Turi György legutóbb a 2012.január 23-i képviselő-testületi ülésen méltatlankodott, és döbbent meg szokásához híven a neki nem tetszően zajló események miatt. A Molnár TV Kft. ügyvezetője, mivel többször megszólíttatott, elérkezettnek látta az időt, hogy saját médiáján keresztül válaszoljon a kérdésekre, és tisztázza a legtöbbször csak fantáziaszülte állításokat.
Dr. Turi György az 1848 márciusában kinyilvánított sajtószabadságra hivatkozva azon problémázott, hogy miért van szükség kapcsolattartóra a Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület levelének írott sajtóban való megjelentetéséhez. A megszólított Háncs Károly képviselő a nyilvános ülésen mutatta meg az ominózus e-mailt, amellyel csak annyi a probléma, hogy a feladók elfelejtették ráírni, hogy mit akarnak a szöveggel, hogy egyáltalán miért küldték el a tévének. A polgármester a legutóbbi testületi ülésen  azt sulykolta,  hogy szavait idézve “folyamatosan büntetik Csornát”, mert szerinte a város éves szinten 3 millió forinttal többet fizet a Molnár TV Kft.szolgáltatásaiért, mint a hasonló kaliberű település. További állításai közt szerepelt, hogy a médiaszerződéshez a Fidesz-frakciónak szüksége volt Balogh Csaba független képviselő szavazatára is.
Molnár Ferenc: – A polgármester úr mindig elfelejti, hogy köztem és az önkormányzat között írásos szerződés készült, amelynek pontjait be kell tartanunk, ezért ilyenkor nem a ‘48-as márciusi események az irányadók. Azt nekem is tudnom kell értelmezni, de a polgármesternek úgyszintén. (...) A médiaszerződés nagyon jól rendelkezik mindenről. Ezt dr. Turi György fia, ifj.dr. Turi György nagyon jól megírta, és bármilyen kérésem volt a kidolgozás során, ő a partnerünk volt. Vele nagyon jól együtt tudtunk működni.
– A 12 fős testületben hatan vannak a Fidesz-KDNP-sek, öten a polgármesterhez tartozó Korona egyesület tagjaiból, és plusz egy független személy. A polgármesternek el kellene fogadnia, hogy kisebbségben van, ráadásul a hat több mint az öt, az egyetlen független képviselő nélkül is. – A két város szerződése több szempontból is merőben eltér – reagált a következő feltevésre a Molnár TV Kft.ügyvezetője, majd felszólította a csornai polgármestert, hogy a soron következő testületi ülésen a nyilvánosság előtt bizonyítsa be állítását, amely szerint a csornaiaknak 3 millió forinttal kerülne többe a tévé és az írott sajtó. Amennyiben kiderül, hogy valótlanságot állított, élő adásban kérjen elnézést a nézőktől és a megvádolt kft.-től.
– Dr. Turi György egyfolytában arra panaszkodik, hogy ő és frakciótársai nem kapnak elég nyilvánosságot, pedig a Rábaközi Televízió számtalanszor felajánlotta a polgármesternek, hogy nyilatkozzon a televízióban. A város vezetője minden alkalommal “Nem kívánok élni a lehetőséggel”kijelentésével elhárította a megkeresést. Ha mégis szeretnének velünk együttműködni, akkor keressenek meg bennünket. Mindenre van lehetőség.

2012.február 1-jén dr. Turi György polgármester – a csornai jegyző által – találkozóra hívta Molnár Ferencet. A városvezető a megbeszélésről emlékeztető feljegyzést készíttetett a jegyzővel. Dr. Turi György a tárgyaláson konkrét összeget egyszer sem említett, csupán a település rossz anyagi helyzetére hivatkozva arra kérte a tévé ügyvezetőjét, hogy ugyanannyit fizessen a csornai önkormányzat a szolgáltatásért, mint Kapuvár.  – A két város között összesen havonta 20 ezer forint a különbség! Hogy jön ki ebből az általa folyamatosan emlegetett 3 millió forint? – reagált Molnár Ferenc a polgármester számszerűleg is megalapozatlan állításaira. – Kapuvár a médiatémában is okosan járt el, mert létrehozták azt a saját tulajdonú kft.-jüket, melynek révén visszaigényelhetik az áfát. Emiatt Kapuvár nem 20 ezer forintot nyer havonta, hanem több mint 200 ezret. Azzal, hogy Csorna nem tudja visszaigényelni az áfát, nem én büntetem a várost, hanem a polgármester. Ehhez neki joga van, de akkor ne engem hibáztasson, hanem tegyen valamit, vagy ha képtelen rá, akkor adja át a lehetőséget olyan polgármesternek, aki  a városért többet tud tenni – hangzott a nyilatkozatban.
A televízió vezetője szerint ha a csornai polgármester – a többi településvezetőhöz hasonlóan –, partnernek és nem ellenségnek tekintené a médiát, talán kicsit másként látnák a csornaiakat a kívülállók. A város megítélése nem jó. – Hámori György a minta polgármester; ő a Rábaközben gondolkodik. Sokszor felajánlotta a segítségét a településeknek. Sajnos, nagyon le vagyunk maradva Kapuvártól.
Molnár Ferenc véleménye szerint ha a polgármester nem képes együttműködni a testületi többséggel, jobban tenné, ha lemondana, és átadná a helyét olyan személynek, aki többet tudna tenni a városért .
Beküldés dátuma: 2012. 02. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés