Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A mongol nagykövet a lehetőségek hazáját látta meg Magyarországon

Ha röviden akarja összefoglalni, a lehetőségeket keresi hazánkban – nyilatkozta gyönyörű magyarsággal Mongólia budapesti nagykövete. Batbayar Zeneemyadar rövid látogatása során felfedezte Csorna kulturális értékeit.

Nemrég látogatást tett Csornán Mongólia magyarországi nagykövete. A közvetítő által létrejött látogatás során kiderült, hogy több hasonlóság mutatkozik az államok különböző ágazatai között. A felek megbeszélték, hogy nincs kizárva egy jövőbeni gazdasági, kulturális, vagy akár turisztikai együttműködés létrehozása sem.
– Szívből örülök, hogy ellátogatott hozzánk és reméljük, valami pozitív dolog kezdetének voltunk a tanúi. Kiválóan beszél magyarul, ezért nyelvi akadálya sem lesz a későbbi találkozóknak – fogalmazott dr. Bónáné dr. Németh Katalin. Csorna polgármestere szerint a magyar kultúra és történelem sem ismeretlen a mongol nagykövet számára és rendkívül művelt embert ismert meg a diplomata személyében.

Batbayar Zeneemyadar elmondta, hogy elsősorban a két nép közti testvériség és barátság jegyében kereste fel a csornai önkormányzatot. A nagykövet hazájában szintén fontosnak tartják a kisebb települések fejlődését, ezért egy-egy magyar példán keresztül is szeretne tapasztalatot szerezni a továbblépéshez. Mongóliában a Csornához hasonló, 10 ezer lélekszámú település már közepes méretű városnak számít. Nem tartja lehetetlennek, hogy a két ország gazdaságélénkítő ötletekkel, közös projektekkel is megjelenhetne az európai vagy kínai piacon.
Csornával kapcsolatban kijelentette: ahol virágzik a kultúra, ott nem nehéz mosolyt csalni az emberek arcára. Első tapasztalása szerint a csornaiak boldog emberek. Egyfajta együttműködési rendszerben tudná elképzelni a jövőben a két ország közt létrehozandó bárminemű kooperációt, melyhez számít a kormányok támogatására. Nézete szerint a nagyobb települések helyett a közepes- és kisebb méretű városoké a jövő.

Beküldés dátuma: 2020. 06. 10.

További hírek

Hirdetés