Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A művészek várják a hálás közönséget

Mivel a csornai és környékbeli színházlátogató közönség a szívébe zárta a Turay Ida Színház társulatát, idén ugyancsak a Darvasi Ilona által alapított magánteátrum „hozza el” darabjait a Rábaközbe. A művészeknek nem kényszer a vidéki előadás, és örömmel vállalják, hogy hónapról hónapra fellépnek a művelődési központ színpadán.  Szalayné Galambosi Tímea az októberben induló évad előadásait ismertette televíziónknak. Az igazgatónő elmondta, hogy a hagyományos műfajok mellett a mostani ősztől különlegesebb produkciókat is terveztek. A holló árnyékában című történelmi krimi Hunyadi Mátyás udvarába repíti a nézőket. Paul Portner Hajmeresztő című darabja a bűnügyi társasjátékhoz hasonló szituációt teremt a színpadon. A Szellem a spájzban kísértetkomédiát az egyik soproni legenda ihlette, ezért a bérleten kívüli előadás a Löverekben játszódik. A klasszikus darabok közt szerepel a Van, aki forrón szereti cínű musical, valamint a Maga lesz a férjem kétfelvonásos zenés vígjáték is. Huszka Jenő Mária főhadnagy nagyoperettje a jövő esztendőben kerül terítékre. A József Attila Színházzal közösen bemutatásra kerülő produkcióban a nézők olyan kiváló színészekkel találkozhatnak, mint Kállay Bori és Benkóczy Zoltán, de a többi darab sem mellőzi a jobbnál jobb előadókat.
A Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Színház a fiatalabb korosztályt célozza meg, és a novembertől jövő áprilisig terjedő időszakban öt előadásból álló bérletsorozatával várja a tanulókat, akik a 10.30-as és a 14.00 órai időpontok közül választhatnak. Repertoárra kerül a Hófehérke és a hét törpe, valamint a Pinokkió, decemberben pedig a Betlehem csillaga című zenés mesejáték lesz látható. A Péter és a farkas táncbetétekkel egészül ki, a sort pedig az Illa berek mesedarab fogja zárni.
A csornai városi művelődési központ vezetője reméli, hogy a széles választékból mindenki megtalálja a neki leginkább tetsző színvonalas színpadi produkciót. Aki pedig valamennyit szeretné megnézni, az kedvezményes áron bérletet is vásárolhat
Beküldés dátuma: 2012. 10. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play