Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A muzsika hazatér a rokokó falak közé

Az értő közönség egyszerre élvezheti a korhű kamarazene apró finomságait, az operairodalom klasszikusait és a dzsessz improvizatív játékosságát – a szervezők e sorokkal ajánlják a hangversenylátogatók figyelmébe a Kelet-Közép-Európa legszebb és legautentikusabb rokokó díszletei között megrendezésre kerülő Eszterház Vigasságokat.

– A tavalyi év sikere után idén tizennyolc hét alatt, hatvan koncert és százötven fellépő teszi – a szervezők reményei szerint – felejthetetlenné az idei programsorozatot – mondta Kautzky Armand színművész az Eszterháza Központ zenei fesztivál nyitó hétvégéjén. Esterházy Antal barátaiként köszöntötte az Eszterházi Vigasságok megnyitóján megjelent vendégeket. Mint mondta, nagy öröm számára az évente ismétlődő rendezvénysorozat, melynek alkalmával csodálatos zeneművek csendülnek fel  „Fényes” Miklós egykoron megálmodott tündérkastélyában. A herceg megemlítette: A tavalyi kormányülés után Orbán Viktor támogatásáról biztosította Eszterháza megújítását. A miniszterelnök kifejtette: Szeretné, ha Magyarországnak kulturális szempontból két ablaka lenne: az egyik Gödöllő, a másik Eszterháza.
L. Simon László kormánybiztos átvéve a „stafétabotot”, a kabinet szándékairól közölt néhány gondolatot. – A magyar kormány úgy gondolja, hogy  a nemzeti örökségünk szempontjából kiemelt fontossággal bíró műemlékeket, néhány kifejezetten szimbolikus értékkel bíró épületünket nemcsak helyre kell állítanunk, hanem lélekkel, szellemmel, tartalommal és programmal kell megtöltenünk.
A közel nyolcszáz személyt foglalkoztató  és sikeres gazdasági vállalkozásként működő porcelánmanufaktúra kézzel készített termékeit a föld mintegy hatvan országába eljuttatja. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója elmondta: a manufaktúra olyan fontos misszió hordozója, mint a porcelánművészeti értékek ápolása, megőrzése, és a következő generációk számára történő átörökítése. A herendi porcelán eljutott újabb állomáshelyére, ide, a fertődi kastélyba, ahol méltó környezetben állíthatjuk ki a hungarikumokat – mondta Simon Attila az időszaki kiállítást bemutatva.
A sajtó képviselői részére szervezett exkluzív kastélylátogatáson az Eszterháza Központ vezetői, Bodrogai László főigazgató, dr. Bardi Terézia Anna főigazgató-helyettes, tudományos igazgató, és Vizi István György marketing és turisztikai igazgató mutatták be az eredeti pompájában felújított Esterházy-kastélyt. Sor került az épület történeti tereinek és kiállításainak, a kastély parkjának, a Marionettszínháznak és a Narancsháznak, valamint a hercegi apartmanoknak a megtekintésére. A sajtó tiszteletére rendezett állófogadást a Sala Terrenában tartották, ahol Esterházy Antal herceg mondott pohárköszöntőt.

Beküldés dátuma: 2014. 06. 11.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play