Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A muzsika hazatér a rokokó falak közé

Az értő közönség egyszerre élvezheti a korhű kamarazene apró finomságait, az operairodalom klasszikusait és a dzsessz improvizatív játékosságát – a szervezők e sorokkal ajánlják a hangversenylátogatók figyelmébe a Kelet-Közép-Európa legszebb és legautentikusabb rokokó díszletei között megrendezésre kerülő Eszterház Vigasságokat.

– A tavalyi év sikere után idén tizennyolc hét alatt, hatvan koncert és százötven fellépő teszi – a szervezők reményei szerint – felejthetetlenné az idei programsorozatot – mondta Kautzky Armand színművész az Eszterháza Központ zenei fesztivál nyitó hétvégéjén. Esterházy Antal barátaiként köszöntötte az Eszterházi Vigasságok megnyitóján megjelent vendégeket. Mint mondta, nagy öröm számára az évente ismétlődő rendezvénysorozat, melynek alkalmával csodálatos zeneművek csendülnek fel  „Fényes” Miklós egykoron megálmodott tündérkastélyában. A herceg megemlítette: A tavalyi kormányülés után Orbán Viktor támogatásáról biztosította Eszterháza megújítását. A miniszterelnök kifejtette: Szeretné, ha Magyarországnak kulturális szempontból két ablaka lenne: az egyik Gödöllő, a másik Eszterháza.
L. Simon László kormánybiztos átvéve a „stafétabotot”, a kabinet szándékairól közölt néhány gondolatot. – A magyar kormány úgy gondolja, hogy  a nemzeti örökségünk szempontjából kiemelt fontossággal bíró műemlékeket, néhány kifejezetten szimbolikus értékkel bíró épületünket nemcsak helyre kell állítanunk, hanem lélekkel, szellemmel, tartalommal és programmal kell megtöltenünk.
A közel nyolcszáz személyt foglalkoztató  és sikeres gazdasági vállalkozásként működő porcelánmanufaktúra kézzel készített termékeit a föld mintegy hatvan országába eljuttatja. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója elmondta: a manufaktúra olyan fontos misszió hordozója, mint a porcelánművészeti értékek ápolása, megőrzése, és a következő generációk számára történő átörökítése. A herendi porcelán eljutott újabb állomáshelyére, ide, a fertődi kastélyba, ahol méltó környezetben állíthatjuk ki a hungarikumokat – mondta Simon Attila az időszaki kiállítást bemutatva.
A sajtó képviselői részére szervezett exkluzív kastélylátogatáson az Eszterháza Központ vezetői, Bodrogai László főigazgató, dr. Bardi Terézia Anna főigazgató-helyettes, tudományos igazgató, és Vizi István György marketing és turisztikai igazgató mutatták be az eredeti pompájában felújított Esterházy-kastélyt. Sor került az épület történeti tereinek és kiállításainak, a kastély parkjának, a Marionettszínháznak és a Narancsháznak, valamint a hercegi apartmanoknak a megtekintésére. A sajtó tiszteletére rendezett állófogadást a Sala Terrenában tartották, ahol Esterházy Antal herceg mondott pohárköszöntőt.

Beküldés dátuma: 2014. 06. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés