Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A muzsika öröme hozta össze őket

A fúvósok erdélyi töltött káposztát és rengeteg szeretetet kaptak, „cserébe” pedig kapuvári verbunkot, valamint magyar indulókat vittek magukkal Székelyvajára. Nem hiányzott a repertoárból a könnyűzene sem. A kapuvári fúvószenekar nemrég a Marosvásárhelytől kb. 15 kilométerre lévő Székelyvajára látogatott. A kirándulással egybekötött négynapos utazás a három évvel ezelőtti kapcsolatfelvétel folytatása volt. A zenekar első ízben az ákosfalvi ünnepi napokon lépett fel Erdélyben, idén pedig a székelyvajai muzsikus barátok meghívásának tettek eleget. Odaérkezésükkor erdélyi töltött káposztával várták őket, majd másnap mindenki örömére muzsikáltak. A kirándulás során érintették a nagyobb nevezetességeket: a zenekari tagok eljutottak a Medve-, valamint a Gyilkos-tóhoz, és a Békási-szoroshoz. A székelyvajaiak határtalan vedégszeretete az egész út során végigkísérte őket.
Szücs Róbert karnagy és zenésztársai a tavaly Kapuvárra látogatott székelyvajaiakban nagyon lelkes csapatot ismert meg, akik kevesebben vannak náluk, és nélkülözik a fafúvósokat, de attól függetlenül a rézfúvós és az ütős szekció így is hatásosan játszik. – Az internet világában nagyon könnyű egymással érintkezni, ezért a levelezés szinte folyamatos – mesélte a kapuvári karnagy.  A személyes találkozás nem olcsó, mert a szállást ugyan nem kell kifizetni, de a távolság miatt az utazási költség sem kevés. Remélik, hogy az önkormányzat támogatásával azért ezt máskor is meg tudják oldani, továbbá bíznak abban, hogy a tagok hozzájárulását pályázati forrásokkal  tudják kiegészíteni.
A zene hozta össze a két társaságot, de utazásuk legfőbb célja az erdélyi-magyar barátság ápolása volt. A cserekapcsolat minden bizonnyal folytatódik, ezért a kapuváriak jövő nyárra várják székelyvajai muzsikustársaikat.
Beküldés dátuma: 2012. 10. 31.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés