Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A nagymegyeriek nagy szeretettel hozták Kapuvárra színdarabjukat

Zakál Gyulának az a rögtön korrigált nyelvbotlása, ami szerint a rábaközi várost véletlenül Kaposvárnak mondta, csak azt jelzi, milyen szerteágazóak magyarországi családi kapcsolatai, ugyanis anyósa a Somogy megyei településen él.  Hogy miként kerültek Kapuvárra? Az idei tavaszi turisztikai szimpóziumon találkozott Hámori Györggyel, aki “összehozta”őket a kapuvári kultúrfelelőssel. Az alacsony költségvetéssel működő társulat eddig inkább csak a magyarok által lakott Felvidéken szerepelt, de nemrégiben ingyenes előadásával örvendeztette meg a kapuvári közönséget. Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiája abszolút mai történetet dolgoz fel, ezért bármelyik kelet-európai faluban játszódhatna - jegyezte meg Katona András. A nagyvárosi csavargó személye egyfajta reménycsillagot jelent a kis település lakóinak, akik attól fogva megvalósítják dédelgetett álmaikat - mesélte a vígjáték történetét a színész.
Zakál Gyula jelezte, hogy amatőr színházat lelkesedés nélkül nem lehet létrehozni, a Kapuváron bemutatott  Portugál című darab pedig az egyik legjobb előadásuk. A szereplők, illetve az általuk megszemélyesített karakterek annyira közülünk való tipikus figurák, hogy bármelyikükkel találkozhatunk a hétköznapokban.
Kovács Zoltán szerint maradjunk annyiban, hogy zsánerük a szórakoztatás. A zsűri és a közönség véleményét természetesen kíváncsian hallgatják, hogy tanuljanak belőle. Az amatőr színjátszás nem úgy működik, mint a profi, ahol mindent megszerveznek előre, mert ez a feladat is rájuk hárul. Sokszor ismerősök által, szájról szájra reklámozzák a darabokat.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés