Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A nagyobb változások csak ezután jönnek

2013. január 1-jével automatikusan állami kézbe kerültek a háromezernél kisebb lélekszámú települések  általános iskolái. Beled viszonylatában a működtetést is átvette a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. – A diákok és a szülők ebből az átállásból nem vettek észre semmit. Sőt, azt is mondhatom, hogy kollégáim többsége sem, legfeljebb az, aki az átadás-átvétellel kapcsolatban feladatokat kapott – jegyezte meg Borosné Tóth Zsuzsanna. Az igazgatónő szerint minden változás többletmunkával jár, így ez alól ő sem mentesült, de úgy véli, mindig az aktuális feladatokhoz kell igazodni. Természetesen az elején lehetnek kisebb-nagyobb problémák, de azért vannak, hogy ezeket megoldják. Az igazi változások majd csak ezután, vagyis a 2013/2014-es nevelési évben következnek be, amikortól új név felvételét is megfontolják.
A beledi iskolába 23 pedagógus foglalkozik a 292 tanulóval, és négy technikai dolgozó, valamint két nevelő-oktató munkát végző személy gondoskodik a folyamatos működtetésről. A tanulmányi versenyekre ezután is fel fogják készíteni a gyerekeket, öregbítve az iskola és a település hírnevét. Az eddig elért szép eredmények egyébként is arra sarkallják őket, hogy folytatódjon ez a tendencia. A tavaly december végén megszűnt Mikrotérségi Általános Művelődési Központban dolgozó kollégákkal továbbra is szoros kapcsolatot kívánnak fenntartani, hisz az óvodai és a közművelődési munka szorosan összefügg egymással. A város életében azáltal szeretnének részt venni, hogy komplex műsorokkal készülnek a különböző rendezvényekre és megemlékezésekre.
– Amit elkezdtem, függetlenül a fenntartó-váltástól, szeretném folytatni és végrehajtani elképzeléseimet – mondta a megbízatása lejárta után vezetői pályázatát újból benyújtó igazgatónő.
Beküldés dátuma: 2013. 02. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play